Tojagić: Ispravićemo i dopuniti optužnicu protiv Zeljkovića

Tojagić: Ispravićemo i dopuniti optužnicu protiv Zeljkovića

Dragica Tojagić, sekretar Republičkog javnog tužilaštva, ističe da će postupajući tužilac ispraviti i dopuniti optužnicu protiv bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislava Zeljkovića, te ostalih osumnjičenih u predmetu „Korona ugovori“, a potom je ponovo dostaviti na potvrđivanje.

Okružni sud u Banjaluci je, naime, zatražio od Republičkog javnog tužilaštva da optužnicu ispravi i dopuni.

„Sudija za prethodno saslušanje je vratio optužnicu na ispravku i dopunu, na šta ima pravo prema odredbama Zakona o krivičnom postupku. To nije ništa neuobičajeno i dešavalo se i kod drugih optužnica. Riječ je o tehničkim greškama i manjim korekcijama. Postupajući tužilac će postupiti prema zahtjevima sudije, izvršiti ispravku i dopunu optužnice i ponovo je dostaviti na potvrđivanje“, rekla je Tojagićeva za „Nezavisne novine“

Podsjetimo, uz Zeljkovića, optuženi su i direktori firmi „Procontrol“ iz Banjaluke Slavko Bojić i „Promeding“ iz Laktaša Dragan Dubravac, te direktor Turističke agencije „Travel 4 fun“ Saša Marković. Optužnicom je obuhvaćen i Sani Crljić, bivši direktor banjalučke firme „Sineks laboratorija“.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.