Ulazio u stanove preko balkona: Banjalučanin osumnjičen da je ukrao oko 19.000 KM

Ulazio u stanove preko balkona: Banjalučanin osumnjičen da je ukrao oko 19.000 KM

Banjalučka policija dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Banjalučanin G.M. zbog sumnje da je krao iz stanova na području ovog grada čime je pričinjena šteta od oko 19.200 KM.

 

Navedeni se sumnjiči da je krađe počinio u vremenskom periodu od 14. januara prošle godine do 10. oktobra ove godine na području Banjaluke.

On je iskoristio odustvo vlasnika iz stanova, te upotrebom fizičke snage i podesnog alata nasilno otvarao vrata i prozore balkona, ulazio u unutrašnjost i krao različite predmete (novac, nakit, satove, aparate, parfeme i drugo), čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 19.200 КM, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 21.12.2022. godine, u nastavku operativne akcije ‘Balkon’, koja je usmjerena na sprečavanje i otkrivanje krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, dostavili su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dopunu izvještaja protiv lica G.M. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo šest krivičnih djela teška krađ“ iz člana 226. stav 1. i jedno krivično djelo teška krađa iz člana 226. stav 1., a u vezi sa članom 22. Кrivičnog zakonika Republike Srpske”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

(ATV)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.