Banjalučanka osumnjičena zbog ucjena, Prijedorčaninu tražila 10.000 KM da ne objavi snimke

Banjalučanka osumnjičena zbog ucjena, Prijedorčaninu tražila 10.000 KM da ne objavi snimke

Banjalučanka J.R. (40) osumnjičena je da je putem SMS poruka ucjenjivala poznanika iz Prijedora da će objaviti kompromitujuće fotografije i video snimke te tražila da joj isplati 10.000 KM.

Naime, Policijskoj upravi Prijedor Prijedorčanin je prijavilo ga nepoznata osoba ucjenjuje i prijeti mu putem poruka da će na društvenim mrežama i plakatima objaviti fotografije i video snimke kompromitujućeg sadržaja, ukoliko ne isplati određeni iznos novca, čime je počinjeno krivično djelo ucjena u pokušaju.

„Postupajući po prijavi policijski službenici su došli do saznanja da je izvršilac ovog krivičnog djela lice J.R. iz Banjaluke. Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičena ucjenjivala oštećenog, na način da je putem SMS poruka sa telefonskog broja mobilnog operatera ostvarila kontakt sa oštećenim kojeg poznaje od ranije, te istog pokušala ucjeniti objavljivanjem navodnih fotografija i video snimaka, da joj isplati novac u iznosu od 10.000 KM“, navode iz policije.

O svemu je obavješten tužilac Okružnog javnog tužilašva Prijedor kojem će nakon komletiranja predmeta protiv J.R. biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo.

(Nezavisne, Foto: Ilustracija)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.