Bećirović baš ne voli Republiku Srpsku – Uputio apelaciju Ustavnom sudu prije nego što je Zakon o imovini uopšte i stupio na snagu?!

Bećirović baš ne voli Republiku Srpsku – Uputio apelaciju Ustavnom sudu prije nego što je Zakon o imovini uopšte i stupio na snagu?!

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović će morati ponovo da podnese zahtjev Ustavnom sudu za ocjenu Zakona o nepokretnoj imovini Republike Srpske zbog toga što je prvobitni podnio prije početka roka za podnošenje zahtjeva.

Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcioniranje javne vlasti u Republici Srpskoj objavljen je u Službenom glasniku 20. februara. Jučer je član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Denis Bećirović podnio zahtjev Ustavnom sudu BiH za ocjenu ustavnosti zakona.

Međutim, njegov zahtjev nije važeći budući da je potrebno da zakon prvo stupi na snagu kako bi podnosioci mogli dostaviti zahtjeve.

Prema članu 7. Zakona o nepokretnoj imovini stoji da on stupa na snagu osam dana od dana objavljivanja što je 28. februara, a Bećirović je svoj zahtjev podnio 21.

On može sačekati sedam dana pa ponovo poslati zahtjev sudu koji bi bio važeći, no nevjerovatno je da je jedan od članova Predsjedništva, doktor nauka i iskusni političar, propustio ovaj detalj prilikom podnošenja zahtjeva.

autor:klix/faktormagzin, foto: klix.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.