Dodik: Ustavni sud je antiustavna institucija

Dodik: Ustavni sud je antiustavna institucija

Očigledno je da je Ustavni sud sada inkvizicijski sud što se tiče Republike Srpske, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH nakon odluke Ustavnog suda BiH u kojoj je osporen Zakon o nepokretnoj imovini Srpske.

 

„On hoće da problematizuje sve što je do sada Ustavom i Dejtonskim sporazumom dato Republici Srpskoj, to su špekulanti koji su došli ovdje, stranci, a i dva muslimana koja patološki ne podnose Republiku Srpsku i dio su jednog projekta, a to je da se omalovaži svaka nadležnost, ranije su uzeli finansijski sistem, sada dolaze do imovine, mi ćemo se boriti tako što ćemo donijeti novi zakon, tako ćemo riješavati stvar“, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da očigledno nema drugog načina borbe.

On je istakao da Šmitova odluka neće biti primjenjivana jer nije valjana.

„Odluka Šmita nije valjana, ona nije donijeta u Službenom glasniku, ona ne vrijedi ništa i neće biti primjenjivana, takvi luzeri kao što je on ne mogu da zadiru u Dejtonski sporazum i ostale nadležnosti, to je ustavom riješeno“, rekao je Dodik i dodao:

„Odlučna borba za to apsolutno neće izostati, čim dobijemo priliku mi ćemo odmah predložiti novi zakon sa istim sadržajem, koliko god puta oni to budu ukinuli mi ćemo isto toliko puta ćemo donijeti“.

Dodik ističe da BiH nije zadužena ni za kakav segment imovine.

„BiH ne pripada ni ono što ona sada kroz razna otimanja visokih predstavnika i Ustavnog suda do sada dobila“, tekao je Dodik.

Dodik je istakao da je Ustavni sud antiustavna institucija.

„Ukoliko budu rigorizni, izazvaće reakcije u republici Srpskoj koje će sigurno dovesti do toga da Republika Srpska neće ostati u BiH, Republici Srpskoj ne treba takav sud, ni takvo pravo ni takav Ustav koji niko ne poštuje“, jasan je Dodik.

(Agencije)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.