Dok je majka obilazila kafane, kćerku napao pedofil, pa se pokušala objesiti

Dok je majka obilazila kafane, kćerku napao pedofil, pa se pokušala objesiti

Alisa O. iz Donjeg Vakufa optužena je za teško zanemarivanje troje maloljetne djece, a optužnicu protiv nesavjesne majke potvrdio je Opštinski sud u Bugojnu.

Majka se tereti za krivično djelo zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika.

Prema navodima iz optužnice, majka je tokom 2020. i 2021. godine boravila po lokalnim kafanama, dok su njena maloljetna djeca ostajala sama u kući i odala se asocijalnom ponašanju.

Koliko je majka zanemarila svoju djecu, govori i podatak da je u kritično vrijeme njenu maloljetnu kćerku napastvovao pedofil, nakon čega se nesrećna djevojčica pokušala ubiti.

– Bila je odsutna iz kuće u kojoj je nastanjena boraveći u ugostiteljskom objektu u Donjem Vakufu i drugim ugostiteljskim objektima, konzumirajući alkoholna i druga pića, gdje su se za to vrijeme njenog boravka van kuće, djeca bez pratnje roditelja u više navrata kretali po gradu i raznim lokalitetima na području opštine Donji Vakuf. Djeca su boravila u više navrata kod njezine majke V.O. kako ne bi bili sami- navodi se u optužnici.

Maloljetnu kćerku jedne prilike napastvovao je pedofil, a djevojčica je nakon toga pokušala da se objesi.

– Usljed njenog zanemarivanja djece kao roditelja, kćerka je bila izložena seksualnim nasrtajima od strane punoljetne osobe zbog kojih radnji je podnesena prijava, a zatim da je nakon tog događaja kćerka pokušala samoubistvo vješanjem, te se liječila od psihičkih bolesti na psihijatrijskoj klinici KCUS u Sarajevu – navodi se u optužnici protiv nesavjesne majke.

Kćerku su u međuvremenu i policajci pronašli u društvu starijeg muškarca kod kojeg je pronađena opojna droga.

Izvor: Srpska info

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.