Eskobar dolazi u Sarajevo i Banja Luku, tražio sastanak sa predsjednicima omladine političkih partija

Eskobar dolazi u Sarajevo i Banja Luku, tražio sastanak sa predsjednicima omladine političkih partija

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a Gabrijel Eskobar stiže u posjetu Sarajevu i Banja Luci, najavljeno je iz američke Ambasade u Sarajevu.

Kako Faktor saznaje, Eskobar je tražio da razgovara i sa predsjednicima omladine političkih partija u Republici Srpkosj. Pozive su dobili svi predsjednici mladih parlamentarnih stranaka u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Još nije poznato ko će se odazvati pozivu niti protokol Eskobarove posjtete Banja Luci.

– Eksobar će boraviti u Sarajevu i Banja luci kako bi ponovio podršku SAD suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH, razgovarao o kritičnim pitanjima korupcije, te pozvao sve lidere da se vrate dijalogu i kompromisu – navedeno je ranije u objavi Ambasade SAD na Twitteru.

Iz Parlamentarne skupštine BiH je saopšteno da bi Eskobar sutra trebalo da se sastane sa članovima kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Sastanak je predviđen za 11:15 sati, najavljeno je iz parlamenta BiH.

Kamermanima i foto-reporterima bit će omogućeno snimanje početka sastanka, a po njegovom okončanju biće objavljeno saopštenje.

autor: Faktor

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.