Interpol raspisao crvenu potjernicu za Aleksandrom Macanom, osumnjičenim za ubistvo sarajevskih policajaca

Interpol raspisao crvenu potjernicu za Aleksandrom Macanom, osumnjičenim za ubistvo sarajevskih policajaca

Međunarodna policijska agencija Interpol je danas objavila potjernicu za Aleksandrom Macanom Aketom sa Pala koji se sumnjiči za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Prvo je Tužilaštvo Kantona Sarajevo izdalo naredbu za raspisivanjem međunarodne potjernice, a zatim je Interpol i stavio Macana na listu traženih osoba.U potjernici stoji njegova fotografija i lični podaci kao što su datum rođenja (18.10.1987), mjesto rođenja (Sarajevo) i nacionalnost (BiH).

Iz Interpola navode da je potjernica objavljena na osnovu prijedloga pravosudnih organa u Bosni i Hercegovini, a kao zločin za koji se sumnjiči navode djela: ubistvo i teška krađa.

Aleksandar Macan je prvooptuženi u slučaju ubistva policajaca MUP-a KS i nalazi se u bijegu, a pretpostavlja se da je van zemlje.

Inače, pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, a po naredbi Kantonalnog suda KS, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su početkom novembra pretresli šest lokacija na području Istočnog Sarajeva i Pala. U akciji su učestvovali i službenici MUP-a KS, MUP-a RS-a i OSA-e, a bili su usmjereni na pronalazak dokaza koji se mogu dovesti u vezu sa istragom ubistva sarajevskih policajaca.

Otkrivena je i izuzeta veća količina automatskog i vatrenog naoružanja, saopćeno je to iz Tužilaštva KS nakon pretresa, a kako je saznao Klix.ba, na vikendici Macana, koja se nalazi u naselju Kočevik na Palama, su pronađene tri puške i jedan snajper.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.