Izjave očevidaca: Priredili su nam pakao, kazali su ‘samo smo vas Srbe čekali’

Izjave očevidaca: Priredili su nam pakao, kazali su ‘samo smo vas Srbe čekali’

Roditelje djece iz Srbije, koja su bila na dječijem regionalnom fudbalskom turniru u Sarajevu, ispričali su šta se danas desilo na Ilidži.

Anton Miladinović iz Batajnice, iz škole fudbala El maestro, rekao je za N1 da je u hotel upalo 10-15 momaka sa fantomkama.

– Isprskali su roditelje biber sprejom, suzavcem i izboli su nožem momka jednog sa Zvezdare. Priredili su nam pakao. Nije prijatno, u jednom momentu zavladala je panika u hotelu dok nisu specijalci došli i smirili roditelje. Inače smo na ivici bili da se pokupimo i vratimo za Srbiju. Imamo utakmicu van ovog hotela i imamo problem – rekao je on.

Roditelji se žale da nisu imali policijsku pratnju i da na uktamice idu svojim prevozom.

– Ovdje imam obebjeđenje od desetak momaka, koji su stvarno prijatni. Kada je došla policija ja sam im uputio par pitanja i meni je policajac jedan uputio provokaciju. Unio mi se u lice i rekao „Šta se dešava“. Nisam očekivao da policija ovdje tako reaguje. Drugi njegov kolega prišao je i zagrlio me, tu su bila moja djeca, pomazio ih je i rekao „Druže smiri se, zaštitićemo vas, tu smo“, ispričao je Ljubomir Vukadinović.

Navodi da je ovaj turnir prošao dobro i da je katastrofalno što je petnaestak ljudi pokvarilo čitavu manifestaciju.

Ispričali su i šta su im momci koji su napali rekli.

– Rekli su „Samo smo vas Srbe čekali“. Šta god to značilo, ružno je za ovakav grad. Djeca su plakala po sobama, jedva smo ih smirili. Treba da igraju utakmice. Mi smo zbog njih ovdje, nismo došli da pravimo incidente – kaže Vukadinović.

Podsjećamo, huligani su večeras na Ilidži suzavcem, bakljama i noževima napali roditelje dječaka iz Srbije koji su bili na dječijem regionalnom fudbalskom turniru u Sarajevu i pri tome je jedan roditelj povrijeđen nožem.

Mediji u Srbiji objavili su snimak za koji se tvrdi da je nastao jutros u Sarajevu tokom međunarodnog fudbalskog turnira za dječake „Šampion junior kup“, a na kojem se vidi kako grupa dječaka skandira „ubij Srbina“, poslije čega je uslijedio niz incidenata usmjerenih protiv srpske djece, kao i odraslih koji su bili u njihovoj pratnji.

autor:n1/rtrs/faktormagzin, foto i video: n1

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.