Novaković Bursać: Trivićeva se ne usuđuje kritikovati strance u Ustavnom sudu BiH

Novaković Bursać: Trivićeva se ne usuđuje kritikovati strance u Ustavnom sudu BiH

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać rekla je da reakcija poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Јelene Trivić na još jednu odluku Ustavnog suda BiH, koja ima za cilj razvlašćivanje Republike Srpske u vezi sa imovinom, predstavlja direktan dokaz pod čijim je ona mentorstvom.

 

– Od svega nakaradnog koje Ustavni sud produkuje u smislu neustavnih odluka, Trivićeva po zadatku traži samo i isključivo korupciju, kako bi, takođe po zadatku, sve to volšebno ‘nakalemila’ Miloradu Dodiku. Međutim, vrlo je indikativno da je dotični poslanik uspjela ‘zaboraviti’ prisustvo stranaca u Ustavnom sudu BiH čijim se glasovima praksa ovog suda kontinuirano usmjerava u pravcu ispunjenja želja bošnjačke komponente i političkog Sarajeva i koja predstavlja suštinsku prijetnju za ustavni poredak i opstanak Republike Srpske – istakla je Bursaćeva.

Ona je navela da se narodni poslanik Јelena Trivić o strancima, naravno, ne usuđuje govoriti loše i kritikovati njihov rad, jer se mentorima nije pametno zamjerati.

– Potencijalno postojanje korupcije na takvim pozicijama može da predstavlja ogroman problem i pozivam Јelenu Trivić da što prije prijavi istražnim organima saznanja do kojih je došla. Do tada, neka skupi hrabrosti pa kao neko ko predstavlja narod u funkciji poslanika barem pokuša pravilno pozicionirati odnose u BiH i prijetnje po Republiku Srpsku koje dolaze iz kompozicije i prakse Ustavnog suda BiH – rekla je Bursaćeva reagujući na izjavu Trivićeve da su sudije Ustavnog suda BiH „poslušnici Dodika, Ćovića i Izetbegovića“, te iznijela kritike na račun domaćih sudija u toj instituciji.

(Agencije)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.