Predložen pritvor za Muamera H. Posvađao se s komšinicom pa je iskasapio nožem

Predložen pritvor za Muamera H. Posvađao se s komšinicom pa je iskasapio nožem

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podnijelo je u petak Kantonalnom sudu u Zenici prijedlog za određivanje pritvora Muameru H. (47), zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ubistvo.

Kako se navodi u optužnici, Muameru H. se stavlja na teret da je 31. maja ove godine u Visokom, nakon kraće prepirke, Nadi R. (65), inače komšinici, zadao više ubodnih rana hladnim oružjem nožem u grudni koš i jedan ubodni udarac nožem u vrat, te je na tako okrutan i podmukao način usmrtio.

„Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora iz svih zakonskih razloga, odnosno jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, jer postoji osnovana bojazan da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak ili ako naročite okolnosti ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače“, stoji u optužnici.

„O prijedlogu za pritvor odlučiće sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Zenica“, navodi se u optužnici.

Podsjećamo, beživotno tijelo Nade R. pronađeno je u utorak oko 19 časova u kući u mjestu Maurovići, u Visokom.

Kako je ranije saopšteno iz MUP-a ZDK, osumnjičeni je u prisustvu branioca priznao ubistvo.

Kako navode iz policije, odmah po zaprimljenoj prijavi da je pronađeno tijelo na lice mjesta je upućena patrola policije Policijske stanice Visoko.

„Policija je  uočila povrede na beživotnom tijelu R.N. O navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je zajedno s uviđajnom ekipom Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem“, navodi se u saopštenju policije.

Kako dodaju, uviđajem na licu mjesta kao i pregledom tijela pronađeni su određeni tragovi koji su ukazivali na nasilnu smrt uzrokovanu nanošenjem više ubodnih rana hladnim oružjem nožem. Takođe, pronađeni su određeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela te će biti predmetom vještačenja“, navodi se u saopštenju.

Dalje su naveli da je on u srijedu lociran i uhapšen, nakon čega je, u prisustvu branioca, ispitan u svojstvu osumnjičenog te je priznao izvršenje krivičnog djela.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.