Skandal u Velikoj Kladuši: Na Fejsbuku oklevetao učenicu 7. razreda da je trudna, policija hitno reagovala!

Skandal u Velikoj Kladuši: Na Fejsbuku oklevetao učenicu 7. razreda da je trudna, policija hitno reagovala!

Veliku Kladušu od juče potresa veliki skandal, nakon što je predsjednik Komisije za utvrđivanje prijedloga naziva ulica, trgova, javnih ustanova i naseljenih mjesta, Fikret Dukić, iznio šokantne tvrdnje na svom Fejsbuk nalogu, da je jedna od maloljetnih učenica osnovne škole trudna.

Međutim, kako se ispostavilo na kraju, njegove tvrdnje su bile laž.

U objavi koja je potresla Bosnu i Hercegovinu, on je napisao da se radi o učenici sedmog razreda osnovne škole “Mart 1” Vrnograč.

– Šta se dešava u Osnovnoj školi “1. Mart” Vrnograč? Učenica sedmog razreda trudna? Šta su preduzeli nastavnici u ovoj ustanovi po tom pitanju? Da li su pokušali zataškati slučaj ili su preduzeli konkretne korake – navodi se u njegovoj objavi.

Kako pišu mediji, škola je momentalno kontaktirala policiju da bi se utvrdila istinitost tvrdnji. U izjavi je direktor ove škole Šerif Hušidić, ipak je demantovao ove navode.

– Kada smo pročitali te informacije na Fejsbuku, ja sam kao direktor škole i odgovorna osoba postupio u skladu sa pravilima. Obavijestio sam o ovim navodima Policijsku upravu u Velikoj Kladuši. Izašli su na teren, provjerili sve i od tih navoda nema ništa. Meni su iz PU potvrdili da su sve navode provjerili, da su odradili svoj dio posla što je u njihovoj nadležnosti i povratna je informacija da je sve čisto, da su samo ustvari prvo krenule dječije priče pa tek ostalo – rekao Hušidić.

Dodaje da je širenje lažne informacije krenulo od Dukića.

– Mi u školi nismo ništa znali od toga. To je krenulo od njega ta informacija. On je oklevetao i školu i dijete prije svega. Ako je baš izmislio onda je to narušavanje prava djeteta koje je ugroženo i to ozbiljno. Mi ćemo provesti sve neophodne radnje da dokažemo šta je, da utvrdimo šta je prava istina kako bi spriječili da se takve stvari na društvenim mrežama objavljuju – kaže Hušidić, piše Avaz,

Kolektiv škole šokiran

Hušidić podvlači da su svi u šoku zbog ovih navoda.

– Mi smo svi u školi šokirani, cijeli kolektiv. Prvi put smo čuli za takvo nešto i da bi se nešto takvo moglo desiti. Odmah smo pokrenuli sve procedure kako bi utvrdili sve činjenice, da dođemo do prave istine. Ja još uvijek ne znam ni o kojem se djetetu radi. On je samo na Fejbuku napisao da je učenica. Policija je vjerovatno sa njim utvrdila o kojem je djetetu riječ – zaključio je Hušidić.

autor:avaz/faktormagzin, foto: avaz.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.