Tuča u Ambasadi BiH: Škipina davio Bitangu, razdvajao ih Zeko

Tuča u Ambasadi BiH: Škipina davio Bitangu, razdvajao ih Zeko

U Ambasadi BiH u Jordanu došlo je do tuče dva službenika, savjetnika Nenada Škipine i ministra-savjetnika Satka Bitange u kancelariji ambasadora Mate Zeke.

Kako Banjaluka.net saznanje, obračun dva službenika dogodio se 11. marta ove godine, a nijedan od njih ne spori događaj.

Preciznije, Škipina je davio Bitangu, dok ih ambasador Zeko nije razdvojio. Međutim, njihovi dopisi ministru, koje naš portal objavljuje, razlikuju se u tumačenju uzroka ove nesvakidašnje scene, kao i u opisu samog čina, primjerenijeg kafani ili ulici, nego diplomatskoj misiji.

Iz dopisa je jasno da između Škipine i Bitange odavno tinja netrpeljivost, koja je kulminirala tog dana. Jedan drugog uglavnom optužuju za ranije mahinacije sa vizama, kao i za razne vidove neprofesionalizma.

Konkretan povod za tuču bila je situacija sa “juniperom”, uređajem za izdavanje viza u Ambasadi, koji je bio neispravan. U trouglu Zeko – Bitanga – Škipina počeli su razgovori o tome kako popraviti mašinu, pri čemu je Škipina smatrao da je najbolje da on ode u Sarajevo sa uređajem i riješi taj problem, dok je Bitanga imao drugačije zamisli.

Ambasador Zeko je prihvatio Škripinino rješenje, što je Bitangu iznerviralo pa je došlo do fizičkog obračuna i davljenja, a ambasador Zeko ih je razdvajao.

Autor:ATV

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.