BORBA ZA MUFTIJINO BOGATSTVO Pojavila se i treća Zukorlićeva supruga, traži svoj dio nasljedstva, druga žena odgovorila

BORBA ZA MUFTIJINO BOGATSTVO Pojavila se i treća Zukorlićeva supruga, traži svoj dio nasljedstva, druga žena odgovorila

Pokojni muftija Muamer Zukorlić imao je navodno i treću suprugu, poznatu novopazarsku novinarku Belkisu Crnovršanin (31), koja se sada, kako tvrde mediji, navodno pojavila u Mešihatu Islamske zajednice s papirima da su bili vjenčani po šerijatskim zakonima i sa zahtjevom da dobije svoj dio nasljedstva.

To da je Zukorlić bio u vezi sa Belkisom, izvor tvrdi da je bila javna tajna za koju je cijeli Novi Pazar znao.

Po gradu se odavno pričalo i da ju je tajno oženio, pominjalo se i da je to možda uradio u Istanbulu, te da je ona zapravo bila njegova treća žena po šerijatu. Po šerijatskim zakonima, inače, sve supruge imaju pravo na dio imovine pokojnika.

Prema tvrdnjama izvora, sad po gradu kruže dvije oprečne priče.

– Po jednoj, Belkisa je iz Mešihata izašla kratkih rukava jer nit je bilo zajedničkog života sa Zukorlićem, nit su imali djece, pa nema šta da traži u ostavinskoj podjeli. A po drugoj, Belkisina bitka još traje i ona se ne predaje. Jedno je sigurno – u Mešihatu je bila i svoja navodna prava je tražila – kaže sagovornik.

Inače, odavno je bilo medijskih napisa o Zukorlićevoj navodnoj vezi, pa i braku s ovom novinarkom, koja je 20 godina mlađa od njega, a neki su podgrijani i neposredno poslije njegove smrti.

Pisalo se i o skupim automobilima koje je, kako tvrdi Kurir, navodno dobila od muftije, pa se čak pominjao i “mercedes S 320” od 85.000 evra, kao i o tome da isključivo nosi markiranu garderobu koju sigurno ne može da priušti od novinarske plate, a ni porodica joj nije imućna, već prosječna.

– Interesantno, ali Belkisa je rođena 1991, iste godine kada je Zukorlić dobio kćerku sa Umejom. Takođe, zanimljivo je i da je Belkisa bila u prvim redovima na proslavi izbornog rezultata Stranke pravde i pomirenja 3. aprila, na čijem čelu je posle Zukorlićeve smrti njegov sin iz prvog braka Usame – kaže izvor.

Elma Zukorlić: Sigurna sam da je Muftija ispoštovao sve šerijatske principe

Elma Elfić Zukorlić, druga supruga pokojnog muftije Mumaera Zukorlića, oglasila se saopštenjem poslije navoda da se pojavila i navodna treća njegova supruga koja je sa navodnim papirom da su vjenčani po šerijatskim zakonima tražila i svoja nasljedna prava, piše Kurir.

– Muftija je bio veliki čovjek, dobar musliman, ponosan Bošnjak, osjećajan sin, pouzdan saradnik i poslovni partner, divan suprug i još divniji otac. Sve ostalo što se tiče njegove privatnosti, a koju je držao ispod nivoa vodostaja za djecu i mene, tu ostaje uz svo poštovanje njegovih odluka. Što se tiče novonastale situacije, ubijeđena sam, ukoliko je istina, da je Muftija ispoštovao sve šerijatske principe i shodno tome treba donositi odluke – rekla je.

Belkisa Crnovršanin: Nisam tražila nasljedstvo, ovo mi se neko sveti

– Da li sam bila u šerijatskom braku sa rahmetli muftijom Muamerom Zurkolićem, o tome nisam nikada htjela da govorim za medije. Nisam od onih koji će privatnost iznositi u javnost zarad ličnih interesa – navela je Crnovršanin u saopštenju i dodala:

– Saopštavam da navodi da sam tražila imovinu u Mešihatu IZ u Srbiji neistiniti i da su plasirani kao laž, kompromitovanje, uznemiravanje, kao i zloupotreba ličnih fotografija i podataka. Svi navodi imaju za cilj mog ugleda kao časna građanska Srbije, kao odana muslimanka, kao ponosna žena. Namjera svih učesnika (pojedinaca, pojedinki zajedno s medijima) je da se zloupotrijebi moj ugled, pravo na dostojanstvo ličnosti i pravo na privatnost kako bi dodatno, tendeciozno ugrozili i nastavili da kompromituju porodične odnose rahmetli muftije Zukorlića.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.