CIK BIH počeo ovjeru KANDIDATSKIH LISTA – Nebojša Vukanović na TRI liste mora ISPRAVITI NEDOSTAKE

CIK BIH počeo ovjeru KANDIDATSKIH LISTA – Nebojša Vukanović na TRI liste mora ISPRAVITI NEDOSTAKE

Centralna izborna komisija BiH je na 33. sjednici održanoj 14.07.2022. godine razmatrajući Izvještaj o izvršenim provjerama kandidatskih listi i kandidata političkih stranaka i koalicija za učešće na Opštim izborima 2022. godine  počela proces ovjere kandidatskih listi i kandidata koje ispunjavaju zakonom propisane uslove.

Centralnoj izbornoj komisiji BiH podneseno je 828 kandidatskih listi (uključujući i 17 neovisnih kandidata) na kojima se nalazi 7.291 kandidat.

Danas je Centralna izborna komisija BiH ovjerila 733 kandidatske liste sa ukupno 6.462 kandidata koje su ispunjavale zakonom propisane uslove, dok je za 78 kandidatskih listi utvrđeno da imaju nedostatke (zastupljenost spolova nije u skladu sa zakonom, odustajanje od kandidature, kandidat nema prebivalište u izbornoj jedinici za koju se kandidovao i drugo).

Politički subjekti, za čije kandidatske liste je utvrđeno da imaju nedostatke, će biti obavješteni da u roku od 5 (pet) dana, odnosno do utorka, 19.07.2022. godine do 16:00 sati otklone nedostatke. Saopšteno je iz CIK-a BiH.

Pogledajte kako je izgledala sjednica CIK-a BIH:

autor:faktormagzin, foto i video: CIK BiH

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.