Demnat načelnice Drvara Dušice Runić

Demnat načelnice Drvara Dušice Runić

Demanti na tekst pod naslovom SNS : „Stvarni razlozi zašto Drvar traži opoziv Dušice Runić“ objavljen u Nezavisnim novinama dana 20.04.2022. godine

Počev od samog naslova, gdje se umjesto tačnog naziva političke stranke SNS FBiH navodi samo SNS kako bi se čitaocima zamazale oči krije se već prva velika laž, jer oni koji vode SNS FBiH lažno se predstavljaju javnosti s ciljem obmane i zloupotrebe naziva političke stranke iz Srbije.

Svima je dobro poznato da je SNS FBiH registrovana za potrebe Kantona 10 i služi privatnim dogovorima pojedinaca za namirenje ličnih potreba poput zaposlenja i namirenja prirodnim resursima pod neustavnom zastavom neustavnog naziva Herceg Bosne i Hercegbosanske županije, udruženih sa odbjeglim pripadnicima iz HDZ-a BiH.

Čitajući zbrda zdola nabacani tekst, vidljiv je bezbroj poluinformacija i laži, koje se baziraju na brutalnom manipulisanju javnosti, kako bi se nevješto prikrila stalna i svakodnevna potreba za pohlepom autora ovog bizarnog teksta.

Postoji dokumentacija kojom je dokazano da je adresa firme „Krom reciklaža“ administrativnom greškom na adresi Titova broj 1, gdje je i sama zgrada Opštine Drvar.

Ali u pomenutom tekstu nije iznesena informacija da je pomenutoj firmi sjedište na adresi Kralji bb Drvar, tačnije na adresi predsjednika Opštinskog vijeća/Skupštine opštine Drvar Miloša Kralja, bliskog rođaka onih koji su usko vezani sa nelegalno deponovanim otpadom iz Italije.

Važno je istaći da je isti Kralj, vješto i uredno primao svu poštu „Krom reciklaže“, dok je prije uzdizanja na poziciju predsjednika OV radio na protokolu u šalter sali Opštine o čemu postoje dokazi i na čijim istragama radi BH Tužilaštvo i Interpol.

Dozvole za uvoz otpada su osigurane za mandata ministra koji je dobio podršku i nagradu kroz novi mandat od Kraljevih bliskih rođaka koji se danas zdušno zalažu za opoziv načelnice Drvara.

Kada je riječ o odluci o isplati novčanih sredstava za posljedice izazvane korona virusom, gdje se pominje novčana svota od 220.000 KM je potpuna laž.

U okviru pomenutog iznosa nalaze se planirane redovne isplate za poljoprivredne podsticaje, za sanacije u poslovanju izazvane korona virusom, kao i druge zaostale naknade.

Istraga za ovaj slučaj još uvijek nije zatvorena iako nije pronađen nijedan sporan dokaz osim činjenice da su sredstva utrošena u skladu sa namjenom iz donatorskih sredstava.

„Sporni“ iznos nije realizovan u budžetu za 2020. godinu, ali pisac ove lažne izjave očekivano ne zna razlikovati planirana od realizovanih sredstava!

Kada je riječ o negativnom revizorskom izvještaju, nadležni su potvrdili knjigovodstvenu grešku koja je nastala iz ranijeg perioda.

Još uvijek aktuelnoj političkoj poziciji u Drvaru je demantovana dosad najčešće trošena floskula u kojoj navode netransparentno trošenje novca u iznosu od 1.427.000 KM.

Budžetska inspekcija je u svom zaključku utvrdila DA SU SREDSTVA UTROŠENA U SKLADU SA UGOVOROM.

Budžetski inspektor je jasno utvrdio da se rebalansom budžeta radila isključivo alokacija namjenskih sredstava i svim odbornicima u OV je dostavljen dokument na kojem se jasno vidi da se novac od donatorskih sredstava nalazi na računu opštine.

Ovdje je problem što aktuelna skupštinska većina u Drvaru, ona koja laže građane koji su im dali povjerenje, želi da troši sredstva iz Srbije na nelegalan, nezakonit i netransparentan način kako samo njima odgovara, stavljajući lični iznad opšteg interesa.

Informaciju koju aktuelna interesna većina u Drvaru iznosi u javnost, gdje spominje 10 miliona KM koje su se slile u Drvar je lažna.

Tačno jeste da Srbija i Srpska pomažu našoj lokalnoj zajednici i da su do sada svi novci koji su stigli u Drvar uloženi na javan i transparentan način sa ciljem povećanja budžetskih vlastitih prihoda i smanjenja troškova.

Ali nalogodavcima većine je cilj povećavati troškove i mazati oči o nerealnom blagostanju nakon referenduma!

Nadležna inspekcija povodom kako se navodi „nezakonitih zapošljavanja“ nije našla nikakve nepravilnosti.

Tačno je da je načelnica opštine dala priliku mladim i školovanim ljudima da ostanu u Drvaru, omogućivši im obavljanje pripravničkog staža, kao i zaposlenja u skladu sa potrebnim strukama i zvanjima.

U mandatu Dušice Runić ni jedno socijalno davanje od strane nadležnog kantonalnog ministarstva nije odobreno.

Istina je i da je trenutna skupštinska većina srušila inicijativu o osnivanju Centra za socijalni rad. Očigledno da prema njihovim viđenjima naša lokalna zajednica nema potrebu za istim.

Činjenica je da je lokalni SNSD u ovom momentu doveo opštinu Drvar u stanje da je bez kreditnih zaduženja, da je sanacija lokalnih preduzeća i ustanova u dobrom dijelu urađena i da postoje osigurana sredstva da se u narednom periodu kroz nabavku potrebne opreme i dalje jačaju, da se radi na jačanju poljoprivredne proizvodnje, daljem unapređenju turističke ponude i da se radi na zapošljavanju MLADIH LJUDI.

Tačno je da je načelnik opštine Drvar Dušica Runić predlagana za opoziv dva puta za dvije godine iz razloga što ne želi i neće da sluša „lokalne moćnike“, koji Drvar drže za taoca posljednjih 20 godina i političke stranke jednog lica, u političkoj terminologiji poznatije kao kombi stranke, nastale uglavnom od bivšeg članstva istog SNSD-a, kom sad hoće staviti teret svega što nije pozitivno, iako su sami kreirali politiku tadašnjeg vremena.

Ovakvim lažnim saopštenjima samo pokazujete da je trud koji ulažete zaludan.

Obmanjujte javnost i dalje, ali zna se vrlo dobro šta bude sa onima koji drugima jamu kopaju!

S poštovanjem,

Dušica Runić
Načelnica opštine Drvar

autor:faktormagzin , foto:glas srpske

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.