Detalji hapšenja Brkovića: Kik-bokser pao na granici u autobusu iz Dortmunda

Detalji hapšenja Brkovića: Kik-bokser pao na granici u autobusu iz Dortmunda

Luka Brković, osumnjičen u okviru akcije „Kodeks“, za kojim se tragalo zbog sumnje da se bavio neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, uhapšen je na graničnom prelazu Gradiška.

 

On je uhapšen, kako „Nezavisne novine“ saznaju, u petak u 05.35 sati na graničnom prelazu Gradiška, na ulazu u BiH, a bio je putnik u autobusu na liniji Dortmund – Neum.

„Izvršenim graničnim provjerama nad državljaninom BiH L.B. utvrđeno je da su za navedenom osobom raspisane dvije aktivne potrage i to: Okružni sud Banjaluka, zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama, s mjerom postupka lišiti slobode, kao i od strane MUP-a Republike Srpske PU Banjaluka, zbog istog krivičnog djela, s mjerom postupka lišiti slobode. Na osnovu navedenih potraga, pripadnici granične policije Gradiška su ga lišili slobode i predali u dalju nadležnost i postupanje pripadnicima Interventne jedinice sudske policije Banjaluka“, potvrdili su „Nezavisnim novinama“ iz Granične policije BiH.

On je u petak kada je uhapšen smješten u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Banjaluka jer mu je ranije, zajedno sa još sedam uhapšenih Banjalučana, određen jednomjesečni pritvor.

Brković je bio nedostupan organima gonjenja od 6. decembra kada je i realizovana akcija usmjerena na otkrivanje kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga

„L.B. lišeno je slobode po osnovu rješenja Okružnog suda u Banjaluci, kojim je tom licu određen pritvor“, rekli su „Nezavisnim novinama“ iz banjalučkog Okružnog suda.

Podsjećamo, ranije su pritvoreni Banjalučani: Milorad Vuković zvani Luis (42), Filip Bojić (28), Petar Marjanović (26), Vladimir Zečić (22), Aljoša Marić (26), Saša Mirković (26) i Goran Đurica (42).

Svi osumnjičeni se terete da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, odnosno da su oko dvije godine dilovali drogu na području Banjaluke.

Brković je, inače, bivši šampion BiH u kik boksu, a i ranije je takođe povezivan sa drogom, ali je za medije svojevremano pričao da se pronašao u sportu i tako prevazišao probleme sa njom.

U akciji „Kodeks“ je, podsjećamo, pronađeno 2,1 kilograma marihuane i 260 grama kokaina, a riječ je bilo o šestomjesečnoj zajedničkoj akciji Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Policijske uprave Banjaluka.

Grupa se tereti da su od početka 2020. godine do hapšenja nabavljali i prodavali kokain i marihuanu korisnicima na području Banjaluke.

U okviru akcije su bili izvršeni pretresi na 14 lokacija na području Banjaluke, a osim narkotika pronađene su i dvije mrvilice za drogu, dvije digitalne vage, više mobilnih telefona.

Takođe, pronađene su gumena palica, metalna teleskopska palica, službene lisice, šest noževa, pancirni prsluk kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Većina osumnjičenih su od ranije poznati policiji po krivičnim djelima.

 

Izvor: Nezavisne novine

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.