Disident Grmuša NIJE USPIO: Premalo glasova da se probije Draškova blokada

Disident Grmuša NIJE USPIO: Premalo glasova da se probije Draškova blokada

Kandidat PDP-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Milko Grmuša predizbornu kampanju završio je kao solo igrač nakon što mu šef stranke u Banjaluci Draško Stanivuković nije dozvolio da se obraća na predizbornim skupovima.

Na kraju je uz pomoć prijatelja u finišu kampanje napravio i samostalan predizborni skup kako bi poslao poruku biračima.

“Dragi prijatelji, treba mi vaša podrška da započeti posao dovedemo zajedno do kraja. Znate da mogu da to iznesem, znate da me niko ne može kupiti, znate da znam šta je potrebno uraditi da naši ljudi žive kako zaslužuju”, poručio je Grmuša u završnoj poruci nekoliko sati prije početka izborne ćutnje.

Dan nakon izbora je ipak postalo jasno da su Stanivuković i njegovi favoriti dobili više glasova od “čovjeka iz naroda” kakvim ga mnogi doživljavaju.

Sa osvojenih 3.240 glasova u izbornoj jedinici tri, iako peti po broju dobijenih glasova među kandidatima iz ove partije,, Grmuša je ostao bez poslaničke fukcije.

Ovaj rezultat nije mu dovoljan za poslaničko mjesto u Narodnoj skupštini s obzirom da je na listi PDP-a, u “banjalučkoj” izbornoj jedinici bio na desetom mjestu, a sa osvojenih 12,57 odsto ličnih glasova nije uspio da pređe prag od 20 odsto od ukupnog broja dobijenih glasova PDP-a, kako bi se „popeo“ na konačnoj listi.

Ostaje i pitanje kako će Milko Grmuša djelovati kao odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka jer je definitvno da će vrlo teško sujetni Stanivuković oprostiti „Djuri što ga je tukao“.

autor:faktormagzin/bl-portal, foto:Bl portal

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.