Dobra vijest za srpske povratnike u Lukavcu

Dobra vijest za srpske povratnike u Lukavcu

Problemi sa kojima se susreću srpski povratnici u opštini Lukavac, u FBiH, s akcentom na putnu infrastrukturu, trebalo bi da budu riješeni, potvrdila je danas predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Ona je precizirala da je sa federalnim premijerom Fadilom Novalićem dogodila da se pristupi rješavanju tih pitanja.

Cvijanovićeva je navela da je, nakon što je na današnjem sastanku od načelnika opštine Petrovo Ozrena Petkovića upoznata sa problemima o imovinsko-pravnim odnosima sa graničnim federalnim lokalnim zajednicama i tamošnjem položaju srpskih povratnika, obavila telefonski razgovor sa Novalićem radi njihovog rješavanja.

„Razgovarala sam sa Novalićem na koji način da riješimo, da li zajedničkim snagama ili da to uradi Federacija. Imamo dosta naših ljudi koji su se vratili na područje Lukavca i potrebno je da se riješi put tamo i nešto od infrastrukture, što je neophodno za normalan svakodnevni život ljudi. Dogovorili smo se da ćemo to i realizovati“, izjavila je Cvijanovićeva novinarima u Petrovu.

Ona je ukazala na potrebu da sa sa federalnom stranom rješavaju administrativna pitanja, posredstvom geodetske uprave s obzirom na to da Petrovo ima problem u vezi sa imovinsko-pravnim odnosima, odnosno da su zemljišne knjige u raznim katastrima u federalnim opštinama, što stanovnicima Petrova ali i potencijalnim investitorima predstavalja problem

Cvijanovićeva je istakla da je jedan od najznačajnijih projekata koji se realizuje na području Petrova izgradnja vrtića, prvog na teritoriji ove opštine, u kojem će boraviti oko 40 mališana i koji će mnogo značiti kako njima, tako i njihovim roditeljima.

U okviru današnje posjete Petrovu obišla i uspješnu firmu „Limeks“ u kojoj je zaposleno 100 radnika i koja svoje proizvode iz postrojenja u malom Petrovu plasira brojnim velikim evropskim i svjetskim kompanijama.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.