DVOSTRUKI ARŠINI: Srbi ne mogu u Dobrovoljačku, Bošnjaci u Srpskoj bez problema

DVOSTRUKI ARŠINI: Srbi ne mogu u Dobrovoljačku, Bošnjaci u Srpskoj bez problema

Predsjednik Odbora za zaštitu Srba u Federaciji BiH Đorđe Radanović ne vidi razlog zašto se Srbima ne bi dozvolilo polaganje vijenaca u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu kao što je Bošnjacima dozvoljeno da u Republici Srpskoj odaju počast na mjestima stradanja bošnjačkog naroda.

Radanović je rekao da niko ne pravi problem Bošnjacima u Prijedoru da to učine, niti ih je ko napadao, kao što nikome nije palo na pamet da izazove nered kada je prošle godine na obilježavanje stradanja Bošnjaka u Kalinoviku dolazio lider SDA Bakir Izetbegović.

On je za „Euro Blic“ istakao kako Srbima nikada nije bilo dozvoljeno da uđu u nekadašnju Dobrovoljačku ulicu i odaju počast, već je dozvoljeno samo da se na godišnjicu stradanja dođe u ulicu prije, te tu polože vijenci, odnosno prihvatane su sugetije kantonalnog MUP-a da se to učini na nekih 100 do 200 metara od Dobrovoljačke.

Predsjednik BORS-a Milomir Savčić potvrdio je ovom dnevnom listu da Srbima nikada nisu dali da dođu na mjesto stradanja, pogotovo da se tamo postavi spomen-ploča, za razliku od Bošnjaka koji na svako mjesto stradanja njihovih sunarodnika dolaze bez ikakvih problema.

„Čak postavljaju i obilježja i spomen-ploče, nekada i sa provokativnim i netačnim natpisima, kao što je bio slučaj u Višegradu da kažu da se tamo desio genocid“, rekao je Savčić.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.