Građani BiH uskoro putuju zapadnim Balkanom samo sa ličnom kartom?

Građani BiH uskoro putuju zapadnim Balkanom samo sa ličnom kartom?

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici dalo saglasnost predsjedavajućem Savjeta ministara BiH da parafira Sporazum o slobodi kretanja sa ličnim kartama na Zapadnom Balkanu, piše ATV.

 

Predsjedništvo je na današnjoj 162. vanrednoj sjednici dalo saglasnost za prisustvo predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Zorana Tegeltije Samitu Berlinskog procesa, koji će biti održan 3. novembra 2022. godine u Berlinu.

Saglasnost je postignuta i za Sporazum o priznavanju stručnih kvalifikacija doktora medicine, doktora dentalne medicine i arhitekata u kontekstu Srednjoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini kao i za Sporazum o priznavanju kvalifikacija visokog obrazovanja na Zapadnom Balkanu

Navedeni sporazumi će, nakon parafiranja, biti upućeni u proceduru usvajanja i ratifikacije međunarodnih ugovora, u skladu s pozitivnim propisima Bosne i Hercegovine.

Srpski član Predsjedništva BiH rekao je novinarima nakon sjednice da je na sjednici Predsjedništva BiH predlagao da se Kristijan Šmit proglasi nepoželjnom osobom u BiH, ali da su to odbila druga dva člana Predsjedništva.

„To dovoljno govori o njihovom licemjerju jer jedno govore u javnosti – da je ono što je Šmit nametnuo nepoželjno i nedoputivo, a neće da prihvate moj prijedlog“, rekao je Dodik novinarima nakon sastanka sa Fon der Lajenovom i sjednice Predsjedništva BiH.

Dodik je naveo da je odbijen i njegov prijedlog da BiH pristupi „Otvorenom Balkanu“, kao i da se prihvati izgradnja gasovoda kako bi BiH imala uredno snabdijevanje gasom.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.