Gužve na prodajnim mjestima za mjesečne karte

Gužve na prodajnim mjestima za mjesečne karte

Nakon što je muka o javnom prevozu bar na kratko okončana, Banjalučani su požurili da kupe mjesečne karte. Danima je trajala neizvjesnost hoće li prevoznici obustaviti vožnju, zbog čega sugrađani nisu, kao inače, mogli da kupe karte, jer nije bilo dogovora po kojoj cijeni će se prodavati.

 

 

Kada je rečeno da će prevoza, ipak, biti mnogi su požurili da kupe karte. Zato su dana pred šalterima velike gužve, a neki kažu da su na red čekali i dva sata.

 

Podsjećamo, direktor Autoprevoza Dejan Mijić objasnio je da se karte prodaju po starom cjenovniku, te da će Grad za jul mjesec nadoknaditi razliku u cijeni karata na osnovu zadnje odluke Skupština grada.

 

Prevoznici su u junu tražili novo poskupljenje karata u javnom prevozu zbog enormnog rasta cijena goriva.

 

Njihov zahtjev je gradonačelnik Draško Stanivuković uputio u skupštinsku proceduru, ali se odbornici na posljednjem zasjedanju nisu izjasnili o ovom pitanju zato što je povučeno sa dnevnog reda. Nakon toga su prevoznici najavili da će 1.jula obustaviti rad, veče prije potpune blokade, postignut je dogovor te je Grad u obavezi da isplati 500.000 KM subvencija.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.