Izborna kampanja na brazilski način: Nožem izbo pristalicu drugog kandidata

Izborna kampanja na brazilski način: Nožem izbo pristalicu drugog kandidata

Izborna kampanja za predsjedničke izbore u Brazilu uveliko je u toku, a pored verbalnih rasprava, zabilježen je i prvi incident u kojem su se koristili noževi.

Naime, pristalica desničarskog kandidatat i aktuelnog predsjednika Jaira Bolsonara usmrtio je nožem simpatizera ljevičarskog kandidata i bivšeg predsjednika Lule da Silve.

„Eskalacija nasilja se dogodila u državi Mato Grosso, nakon što su se građani počeli prepirati oko izbornih programa dvojice kandidata. Prema izvještaju policije, Rafel Silva de Oliveria (24) ubio je Benedita dos Santosa (42). On je priveden u policiju gdje je priznao šta je uradio i protiv njega je podignuta optužnica“, piše The Guardian.

U razgovoru s novinarima u Rio de Janeiru, Lula da Silva je komentarisao ovaj incident te je rekao da postoji klima mržnje u izbornom procesu koja je potpuno nenormalna.

„Lula je predložio da organi za sprovođenje zakona istraže da li su takvi napadi naređeni ili vođeni i da li je riječ o vidu političke strategije“, pišu mediji.

Predsjednički izbori u Brazilu trebali bi se održati u oktobru, a prema predizbornim anketama trenutno veću podršku građana uživa Lula da Silva.

(Izvor: Klix.ba)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.