JAKO BITNE OSOBE Zelenski iznio nove zahtjeve, a Bajden izgubio živce

JAKO BITNE OSOBE Zelenski iznio nove zahtjeve, a Bajden izgubio živce

Američki predsjednik Džo Bajden izgubio je živce tokom telefonskog razgovora sa Vladimirom Zelenskim u junu kada je ovaj zatražio još više vojne pomoći, obavijestio je NBC njuz, pozivajući se na izvore upoznate sa ovim slučajem.

 

Bajden rutinski zove Zelenskog kada SAD najavljuju nove pakete pomoći Ukrajini. Međutim, junski poziv je bio drugačiji, navodi isti izvor.

Bajden je jedva završio rečenicu kojom obavještava Zelenskog da je odobrio još milijardu dolara vojne pomoći Ukrajini, kada je njegov kolega počeo da navodi svu dodatnu pomoć koja mu je potrebna, ali je ne dobija, navodi izvor, dodajući da je Bajden onda izgubio živce. Bajden je povisio glas i rekao da bi Zelenski mogao da pokaže malo više zahvalnosti.

Prije telefonskog poziva od 15. juna, Bajdenovo nezadovoljstvo Zelenskim se nagomilavalo nedjeljama, rekli su izvori. Prema njihovim riječima, američki predsjednik i brojni njegovi pomoćnici vjerovali su da Vašington čini sve što je moguće i što je brže moguće, ali je Zelenski nastavio da javno skreće pažnju samo na ono što se ne radi.

Nakon što je Zelenski odbijen tokom junskog poziva, ukrajinski predsjednik je objavio video poruku u kojoj se javno zahvalio Bajdenu na pomoći i smirivanju tenzija.

(Ag

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.