Kako funkcioniše opozicija u Republici Srpskoj? – Jarić plaća, Radović organizuje, a Trivić disciplinuje!

Kako funkcioniše opozicija u Republici Srpskoj? – Jarić plaća, Radović organizuje, a Trivić disciplinuje!

Povratak Milana Radovića u političke vode nakon gotovo jednogodišnje pauze, iznenadio je mnoge, a posebno Mirka Šarovića koji mu je, po direktivi, morao naći najpogodniju poziciju sa koje bi ostvario naum onih čija je to i zamisao.

Napuštanje DNS-a i ulazak u SDS nije se, kao što je izgledalo desio naprasno, već je, znaju to poznavaoci ovdašnjih „prilika”, plod kompromisa i djelovanja brojnih službi koje kontrolišu Tužilaštvo BiH.

„Mamac“ za Radovića je bila istraga koja se vodila zbog, navodnog, pranja novca IRB-a na Kipar te bi za njeno povlačenje, ili mirovanje Radović morao napraviti brojne ustupke i u međuvremenu napraviti front koji bi pojedini međunarodni predstavnici favorizovali na narednim izborima.

Šarović je, nakon pritisaka iz Sarajeva i Beograda, nevoljno pristao da Radoviću prepusti vođenje GO SDS Banjaluka, u izmišljeni Sekretarijat za dijasporu ubaci Momčila Mandića, te formira front u kome će svi raditi za njega, dok se on bavi biznisima koje je pokrenuo u Beogradu i Sarajevu, opet sa osobama koje, reće mnogi, ne misle ništa dobro srpskom narodu.

Američki kreatori su, kako se saznaje, u paket sa Radovićem stavili i Vedrana Jarića, ali i Jelenu Trivić koja je „strah i trepet“ u matičnoj Partiji demokratskog progresa.

Jariću i Radoviću, pričaju doro upoznati izvori, poznanstvo sa američkim mešetarima omogućio je stariji Veljko Jarić koji je, još iz vremena kada je bio prevodilac u SFOR-u i, kako se tvrdilo u određenim krugovima, radio za obavještajnu službu Hrvatske.

Zato su i ukazivali da otuda brojni tenderi koje je njegova „Aragosta” dobila u Hrvatskom primorju, pa i nekretnine koje Jarić i Radović posjeduju u Opatiji i na primorju.

Dok traje opuštanje po domaćim i svjetskim destinacijama,

Jelena Trivić pravi red u PDP-u, sve u cilju da diskredituje gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića koji, kako kažu upućeni u dešavanja u toj stranci, ni po koju cijenu ne smije biti kandidat na narednim izborima.

Zamisao je da Jelena Trivić bude predsjedniik Republike Srpske, Milan Radović premijer dok će kadrove na svoj način, kao i do sada, birati Jarić.

U tom planu gotovo da i ne postoje Branislav Borenović, ali ni Nenad Nešić.

Borenović je zadovoljan pozicijom poslanika u Sarajevu dok će, odmah nakon izbora u Prijedoru, zajedno sa još nekim kadrovima DNS-a u koji se vratio i Marko Pavić, tu stranku podijeliti na dva dijela.

Najpogodniji za novog šefa DNS-a je Radislav Jovičić koji i ne krije da ima bolji prolaz kod „partnera iz SAD-a“ od Nešića.

Sada je jasniji i politički put Nebojše Vukanovića kome odgovaraju Milan Radović i Jelena Trivić pa i Radislav Jovičić, dok je u više navrata ponovio da on ne želi da sarađuje sa Nešićem i Stanivukovićem.

NISU SLIČICE I SALVETE!

Poslovi sežu i do Beograda pa su preko Adama Šukala i još nekih osoba koje se bave turizmom pokrenuli i restoranski biznis u „Beogradu na vodi“.

Ipak, prema saznanjima Faktora, omiljena destinacija im je na Senjaku gdje „upražnjavaju sve što vole mladi“.

autor: Faktor  tekst je izašao u Faktoru br.23

Share

2 komentara na “Kako funkcioniše opozicija u Republici Srpskoj? – Jarić plaća, Radović organizuje, a Trivić disciplinuje!

  1. Samo eto nema ko da glasa za trivicku i milana, pa tako je i govedarica bio predsednik Republike Srpske. Narod bira ali one koji se bore za Republiku Srpsku i njene gradane. Narod nece izdajnike trivicku sarovica vukanovica draska borenovica itd.

  2. Kako sad da nasa presjednica R.Srpske Jelena Trivic i premijer R.Srpske Milan Radovic ne idu u EXPO a ide Drasko i Sarovic cisto cirkus od opozicije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.