KURTI I MILO NA ISTOM ZADATKU: Prave od Srba male Ruse, satanizuju Vučića i SPC

KURTI I MILO NA ISTOM ZADATKU: Prave od Srba male Ruse, satanizuju Vučića i SPC

I dalje traje orkestrirana kampanja protiv Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

Danas je na sajtu „Kosovo online“ osvanuo naslov „Kurti: Srbija imitira Rusiju, Putin hoće da proširi rat na Zapadni Balkan“.

Aljbin Kurti, premijer tzv. Kosova, izjavio je da je predsjednik Srbije „marioneta Kremlja,(…) I da Srbija želi evropski novac i rusko oružje“, piše italijanski list „La Republika“.

(…)

– Imali smo izbore na Kosovu i referendum za vrijeme srpske okupacije, ali su referendumi na Krimu i Donbasu veoma različiti. Glasačke kutije su bile u rukama ruskih naoružanih vojnika – rekao je Kurti.

(…)

– Centar Sputnjika na Balkanu je u Beogradu, a 160 kilometara od Prištine je Ruski humanitarni centar. Oni su srce hibridnog rata na Zapadnom Balkanu, a ovo nije zamjena za rat, ovo je njegova priprema – rekao je Kurti.

Na sajtu „Nova.rs“ stoji vijest pod naslovom „Đukanović: SPC je remetilački faktor, „ruski svijet“ je na Balkanu „srpski svijet“.

U intervjuu za „Katimerini“ Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore, izjavio je da u Crnoj Gori „već 5-6 godina pritisnutoj velikosrpskom i ruskom destrukcijom, imamo političku krizu kojoj se ne nazire kraj.“

(…)

– Rusija obnavlja svoju istorijsku punoću, okuplja ruski svijet u njegovoj sveukupnosti Rusa, Bjelorusa i malorusa (…) A mitropolit crkve Srbije u Crnoj Gori istovremeno izjavljuje da su ‘događaji u Ukrajini posljedice bezbožništva’ i da je ‘Crna Gora projektovana da bude mala Ukrajina’. Slijedi Rusku crkvu koja bezrezervno podržava invaziju na Ukrajinu. Srpski popovi na društvenim mrežama kliču ‘triput ura’ čečenskom predsjedniku Kadirovu koji je poslao svoje specijalce na Kijev. Proruske snage u Srbiji, Crnoj Gori, u Republici Srpskoj organizuju skupove podrške Putinu i slave ‘podvige’ ruske vojske. Medijska infrastruktura, uz obilatu finansijsku podršku za takvo djelovanje, već odavno je postavljena u regionu. Centri su u Beogradu i Banjaluci, odakle aktivnost šire na Crnu Goru i ceo region – rekao je Đukanović.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.