Majkrosoft prestaje da prodaje licence za Windows 10

Majkrosoft prestaje da prodaje licence za Windows 10

Majkrosoft je objavio da prestaje sa prodajom licenci za Windows 10 od 1. februara ove godine.

To je objavljeno na stranicama svih verzija Windowsa 10 u Microsoft Storeu, gdje kompanija upozorava da je posljednji dan kada se mogu kupiti licence 31. januar.

Drugim riječima, ovo se odnosi na sve verzije Windows 10 sistema koje su trenutno dostupne, uključujući Home, Professional i Workstation.

– 31. januar 2023. biće posljednji dan kada se preuzimanje sistema Windows 10 nudi u prodaji. Windows 10 ostaće podržan sa bezbjednosnim ažuriranjima koja pomažu u zaštiti vašeg računara od virusa, špijunskog softvera i drugog zlonamjernog softvera do 14. oktobra 2025. godine – kažu iz kompanije.

S druge strane, kupovina licenci (key) za Windows 10 i dalje će zapravo biti moguća jer će licence i dalje biti dostupne kod drugih online prodavaca, što znači da se prestanak prodaje licenci Windowsa 10 odnosi samo za kupovinu u Majkrosoftovoj prodavnici aplikacija.

Windows 10, koji nakon 1. februara kupite kod drugih prodavaca, biće potpuno funkcionalan i imaće punu podršku do 2025. godine, mada je za očekivati da će ažuriranja biti sve manja kako vrijeme bude prolazilo.

Majkrosoft sve karte baca na Windows 11, a u tišini radi na sljedećoj velikoj verziji (Windows 12?) koja bi mogla biti predstavljena za dvije godine.

autor:RTRS

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.