Mamili muškarce lažnim oglasima za masažu i druženje, pa ih pljačkali

Mamili muškarce lažnim oglasima za masažu i druženje, pa ih pljačkali

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškom i ženskom osobom starima 41 godinu zbog sumnje na počinjenje dva kaznena djela razbojništva, javljaju iz PU zagrebačka.

 

Sumnja se da su osumnjičeni zajedno s dvije zasad nepoznate muške osobe krajem avgusta 2022. godine objavili oglas za upoznavanje i masažu, a sve s ciljem ostvarivanja nepripadajuće imovinske koristi.

Nekoliko dana kasnije, objavljeni oglas je zainteresovao mladića (25) koji je potom telefonski kontaktirao osumnjičenu te je po njenim naređenjima došao u kuću na području Peščenice. Ulaskom u kuću, mladić je osumnjičenoj predao 700 kuna za dogovorenu uslugu da bi potom u sobu ušao muškarac (41) i dvojica zasad nepoznatih muškaraca koji su uz upućene prijetnje od mladića zatražili još novca.

Zbog straha za vlastiti život, mladić im je predao još 1.500 kuna i napustio kuću.

No, tu nije bio kraj. Isti je oglas početkom septembra privukao muškarca (38) koji je kontaktirao osumnjičenu i te dogovorio iste usluge.

Po dogovoru, u kuću na području Peščenice, oštećenog je dovezao muškarac (41), a po ulasku u kuću muškarac je ženi (41) predao 800 kuna za obećanu uslugu da bi u tom trenutku u prostoriju ušla zasad dva nepoznata muškarca koji su uz prijetnju čvrstim predmetima zatražili još novca koji im je muškarac predao u strahu za vlastiti život, prenosi N1.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 6 000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je nadležnom pomoćniku dostavljen poseban izvještaj.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.