Mask imenovao SEBE za generalnog direktora Twittera

Mask imenovao SEBE za generalnog direktora Twittera

Američki milijarder i i vlasnik Spejs eks i Tesla Motors, Ilon Mask, imenovao je sebe za novog generalnog direktora Twittera, nakon što je raspustio bord direktora i najavio nova restruktuiranja.

 

Američki list Vašington Post javio je, pozivajuci se na izvore bliske Masku, da njegov tim planira otpuštanju oko 25 odsto radnika u prvom krugu restruktuiranja, prenosi Gardijan.

Slavni advokat Aleks Spiro, dugogodišnji Maskov pravni zastupnik, vodio je razgovore o predstojećim otpuštanjima radnih mjesta, piše Vašington Post, a prenose Nezavisne.

Nakon što je prošle nedjelje preuzeo kontrolu nad Twitterom, Mask je otpustio najviše rukovodioce kompanije, uključujući izvršnog direktora Paraga Agravala, šefa finansija Neda Segala i šefa pravnih poslova i politike Vijaia Gaddea.

Mask je raspustio i Upravni odbor Twittera i imenovao sebe za jedinog člana odbora, navedeno je u podnesku američkoj Komisiji za papire od vrijednosti.

Mask je kasnije u objavi na Twitteru napisao da je raspuštanje odbora bilo „samo privremeno“.

Vlasnik Tesla Motorsa je prethodno svojoj Twitter biografiji dodao funkciju „Chief Twit“, aludirajući na svoju novu ulogu u kompaniji.

Mask je prošle sedmice preuzeo kontrolu nad ovom društvenom mrežom za više od 44 milijarde dolara.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.