Mazalica: Bosić da se izvini građanima, SDS i PDP da se ograde

Mazalica: Bosić da se izvini građanima, SDS i PDP da se ograde

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica izjavio je za Srnu da suzdržano glasanje Mladena Bosića na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH o izmjenama Krivičnog zakona BiH, kojim bi se moglo krivično procesuirati negiranje genocida, predstavlja kontinuitet SDS-ove i PDP-ove politike nezamjeranja političkom Sarajevu.

„Ukoliko se SDS i PDP ne ograde od Bosića i ne upute građanima Srpske izvinjenje zbog ovakvog njegovog glasanja, smatraćemo ih saučesnicima i ubuduće nema ljutnje kada ih nazovemo `izdajnici` i `podanici`“, ukazao je Mazalica.

Podsjetio je da se nedavno moglo vidjeti da SDS i PDP nisu uopšte glasali za traženje izvještaja o radu visokog predstavnika u BiH i zaključke Narodne skupštine Republike Srpske protiv dolaska novog visokog predstavnika.

„Nemoguće je da nemaju stav o ovako važnim pitanjima. Ne možete biti suzdržani kad je u pitanju zakon po kojem niko u BiH ne bi smio negirati takozvani genocid u Srebrenici“, smatra Mazalica.

On je ukazao na činjenicu da su predstavnici hrvatskog naroda iz HDZ-a bili protiv zahtjeva za ovim izmjenama.

„Nisu bili suzdržani kao Bosić, nego su bili protiv. Kad god nam SDS i PDP budu zamjerali saradnju sa HDZ-om kao nešto loše, treba im reći da su čak i oni već Srbi od SDS-a i PDP-a“, naveo je Mazalica.

Prema njegovim riječima, koliko god u SDS-u i PDP-u pokušavali da predstave kao korupciju i prodaju osipanje kadra i prelazak poslanika, odbornika i drugih članova u druge partije, teško je zamisliti da neko ko je iole patriota može ostati dio takve politike.

Na nedavnoj sjednici Doma naroda parlamenta BiH svi delegati iz Republike Srpske, osim Mladena Bosića koji je bio suzdržan, glasali su protiv zahtjeva za razmatranje izmjene i dopune Krivičnog zakona BiH po hitnom postupku kojim bi se u taj akt uvrstio član kojim bi se zabranilo i kažnjavalo negiranje genocida.

Ovaj zahtjev nije izglasan. „Za” su bili Bakir Izetbegović, Asim Sarajlić, Amir Fazlić, Denis Bećirović, Munib Jusufović i Zlatko Miletić, a protiv su glasali i Dragan Čović i delegati HDZ-a.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.