Mržnju prema SRBIMA ne kriju, a napadi NE PRESTAJU U Kosovskoj Mitrovici kamenovan autobus sa 30 putnika!

Mržnju prema SRBIMA ne kriju, a napadi NE PRESTAJU U Kosovskoj Mitrovici kamenovan autobus sa 30 putnika!

Autobus firme „31. maj“ iz Osojana na liniji Beograd-Osojane-Klina-Goraždevac, u kojem je bilo 30 putnika, među kojima je bilo i djece, kamenovan je u južnom dijelu Kosovske Mitrovice, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

 

U saopštenju se navodi da su na autobusu polomljena stakla.

– Ovakva vrsta demonstracije netrpeljivosti i mržnje prema srpskom narodu sračunata je da dovede do straha i uznemirenosti kod Srba, ali i do miniranja napora da se problemi u pokrajini rješavaju političkim sredstvima, a srpsko-albanski odnosi urede na miran i civilizovan način – ocijenili su u ovoj Kancelariji.

Upozorivši da ovakvi potezi mogu da imaju dalekosežne posnjedice i ne mogu da donesu dobro ni jednoj strani, Kancelarija zahtijeva od Prištine i od međunarodne zajednice da spriječe dalje pogoršavanje bezbjednosne situacije i pozivaju ih da kažnjavanjem odgovornih za ovaj i brojne druge napade na srpski narod pokažu da su iskreno na strani mira.

– Srbija i srpski narod neće biti pokolebani u svojim nastojanjima da se našem narodu u pokrajini omoguće uslovi za normalan život kakvi se danas podrazumevaju za sve Evropljane, osim za Srbe na Kosovu i Metohiji – poručili su iz Kancelarije.

(Agencije)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.