Netačne tvrdnje o smanjenju plata u UKC-u

Netačne tvrdnje o smanjenju plata u UKC-u

Nijednom radniku Univerzitetsko kliničkog centra (UKC) Republike Srpske neće biti smanjena plata na bilo koji način, potvrdili su sindikalci, nakon sastanka sa direktorom te zdravstvene ustanove Vladom Đajićem.

Medicinarima će zarade biti i povećane.

Jutros smo imali sastanak sa profesorom Vladom Đajićem i sa menadžmentom najveće zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj, UKC-a, i uvjerili su nas da nijednom radniku neće biti smanjena plata, ni na koji način. Čak se intenzivno radi na povećanju primanja radnika u UKC-u“, precizirao je predsjednik Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Mirko Šerbedžija.

Naveo je i da su razne špekulacije o njihovim primanjima kružile medijima.

„Međutim, i mi sami, da bi bili sigurni da do toga neće doći, danas smo imali sastanak i iz UKC, od profesora Đajića, nam je garantovano, da nijednom radniku neće biti smanjena nijedna marka. Ovo je samo pronađen modul da se i plate i dežurstva mogu isplaćivati do pronalaska sistemskog rješenja za sve radnike“, kazao je Šerbedžija.

U toku je izrada Zakona o zdravstvenoj zaštiti, a strukovni sindikat je iznio i svoje predloge za način rješavanja dežurstava i pripravnosti, a te predloge je podržao i direktor UKC Srpske Vlado Đajić.

„Cilj je da se konačno nađe način za isplatu naknada po osnovu dežurstava, te po osnovu pripravnosti, i za njihovo stavljanje u upravne okvire“, naglasio je Šerbedžija.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.