Novak ponovo u pritvoru za migrante

Novak ponovo u pritvoru za migrante

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković ponovo je smješten u imigracioni pritvor u Melburnu, gdje će sačekati početak zvaničnog saslušanja na kojem će biti odlučeno da li može ostane u Australiji nakon što mu je drugi put ukinuta viza.

Na pripremnom ročištu, održanom prošle noći, sudija Dejvid O’Kalahan zakazao je zvanično saslušanje pred Saveznim sudom Australije za subotu u 23.30 po srednjeevropskom vremenu.

Sudija još jedino treba da odluči da li će konačnu odluku o Đokoviću donijeti jedan sudija ili tročlano veće, što su zatražili advokati srpskog tenisera.

Đoković je prethodno imao razgovor sa imigracionim vlastima, ali detalji tog saslušanja nisu poznati.

Advokati srpskog tenisera su ubrzo nakon preliminarnog saslušanja potvrdili da će on provesti noć u imigracionom pritvoru. Đokoviću je juče drugi put ukinuta australijska viza, nakon što je u zemlju ušao nevakcinisan protiv korona virusa, ali uz medicinsko izuzeće, kako bi učestvovao na Australijan openu.

Odluku o ukidanju vize donio je ministar za imigracije Aleks Hok jer bi, po njegovom mišljenju, prisustvo nevakcinisanog igrača moglo da podstakne protivljenje vakcinaciji protiv korona virusa.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.