NOVITOVIĆ: Po nalogu gradonačelnika, mašine bile kod Kajak terase, nisu mogle biti angažovane za poplave

NOVITOVIĆ: Po nalogu gradonačelnika, mašine bile kod Kajak terase, nisu mogle biti angažovane za poplave

Mašine koje je trebalo da na području Banjaluke očiste propuste i kanale kako bi se izbjeglo plavljenje velikih površina nisu bile u upotrebi od 20. juna po naredbi gradonačelnika, izjavio je vršilac dužnosti direktora Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović.

“Ovdje se radi o nenamjenskom angažovanju materijalno-tehničkih sredstava, odnosno kombinovane radne mašine koje je grad Banjaluka trebalo da koristi preventivno za čišćenje propusta, kanala i korita potoka koji se nalaze na području grada.

Ali, nisu mogle biti korištene jer su od 20. juna van upotrebe po nalogu gradonačelnika i nalazile su se na platou Kajak terase”, pojasnio je Novitović.

Novitović je dodao da je to razlog zašto Civilna zaštita Banjaluke nije mogla da djeluje, a gradonačelnik je tim činom dodatno izložio građane riziku i povećao nastalu štetu na poplavljenim područjima.

On je podsjetio da je u nadležnosti Republičke uprave Civilne zaštite da pruži pomoć opštinama i gradovima u situacijama kada katastrofe prevazilaze njihove kapacitete za odgovor.

Prema njegovim riječima, Republička uprava Civilne zaštite će u narednom periodu, kroz inspekcijski nadzor i u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih psolova Republike Srpske, da utvrdi nivo odgovornosti i procjenu štete koju su na ovaj način pretrpjeli građani Banjaluke.

Na to sve neko je sinoć na bagerima Civilne zaštite, parkiranim ispred Kajaka, probušio gume.

autor: banjaluka.net foto: insajder.in

Share

Jedan komentar na “NOVITOVIĆ: Po nalogu gradonačelnika, mašine bile kod Kajak terase, nisu mogle biti angažovane za poplave

  1. Gradonacelnik je za posmatranje…. Da ne poverujes cime se on bavi sa svim osim svoga posla…. On je za zaljenje ja ga licno zalim…..

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *