O njima niko ne priča: Rusi, vozači kamiona, zaglavljeni u evropskim zemljama ostaju bez hrane i novca a često su i mete fizičkih napada

O njima niko ne priča: Rusi, vozači kamiona, zaglavljeni u evropskim zemljama ostaju bez hrane i novca a često su i mete fizičkih napada

Veliki broj vozača kamiona, rusa, zaglavljeno je na pakrizima i granicima u evropskim zemljama.

O njima malo ko govori a redakciji faktormaguina, javila su se dva vozača kamiona iz Republike Srpske koji su zatkeli ruse na parkinzima u Njemačkoj i Austriji.

Prepričali su njihovu agoniju i činjenicu da su im bankovne kartice blokirane, da ostaju bez novca i goriva i da su , bukvalno, prepušteni sami sebi.

Često su i meta fizičkih napada.

Vozači koji su nas kontaktirali kažu da su rusima dali hranu i osnovne živtone potrbštine ali da tim ljudima treba sistemska pomoć kako bi se vratili u Rusiju.

Neki od njih više od deset dana, zaglavljeni su na granicima Poljske, Bugarske a mnogi i na parkinzima po Njemačkoj i Austriji.

Dirketno su pogođeni sankcijima koje je zapad uveo Rusiji, bankovne kartice su im blokirane, novca što su imali troše kao zalihe, ne mogu preći granice a za robu koju voze niko i ne pita.

Često su i izgubljeni u kontaktu sa matičnim firmama u Rusiji a kad zatraže pomoć, gdje su se zatekli, često jedva izbjegnu fizičko zlostvaljanje.

Ko zna koliko takvih vozača ima a naše kaminodžije im pomažu kad ih sretnu. Zaključuju vozači koji su kontaktirali faktormaguin.

autor:faktormagzin.ba, foto: ilustracija

Share

Jedan komentar na “O njima niko ne priča: Rusi, vozači kamiona, zaglavljeni u evropskim zemljama ostaju bez hrane i novca a često su i mete fizičkih napada

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.