Objavljen snimak incidenta: Napadnut Dragan Vučićević, djevojka pokušala da ga šutne

Objavljen snimak incidenta: Napadnut Dragan Vučićević, djevojka pokušala da ga šutne

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević napadnut je danas na Terazijama, u neposrednoj blizini redakcije.

 

Vučićevića je, kako je objavio Informer, udarila jedna od aktivistkinja koja protestuje ispred Informera zbog objavljivanja intervjua sa serijskim silovateljem Igorom M.

– Vraćao sam se iz suda kada sam na Terazijama, ispred naše redakcije vidio grupu demonstranata. U želji da izbjegnem sukob, skrenuo sam u Nušićevu ulicu da bih do redakcije stigao drugim pravcem. U tom trenutku sam osjetio silovit udarac s leđa u lijevu stranu glave. Okrenuo sam se i vidio mlađu plavokosu ženu koja me je onda i ogrebala po vratu. Urlala je na mene vrijeđala me, sve vrijeme pokušavala da me šutne! Nisam joj uzvratio, samo sam je uhvatio za ruku dok se nije smirila i nastavio dalje… – priča Vučićević.

On kaže da se ovaj napad desio tačno ispod sigurnosne kamere koja je, kako se saznaje, u vlasništvu Agencije za stečaj.

Nakon što je izbjegao sukob sa na Terazijama, glavni urednik „Informera“ je nastavio ka redakciji kroz Nušićevu i Čumićevu ulicu, ali i tu su ga sačekali.

– Jedna kratko ošišana djevojka, sva istetovirana i sa pirsingom na licu, pritrčala mi je i polila me nekakvom tečnošću dok su me njeni saučesnici vrijeđali i prijetili. Nju sam uspio nakratko da snimim mobilnim telefonom, a čitav incident su kamerom snimili i novinari agencije Beta – navodi Vučićević.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by n1srbija (@n1srbija)

Vučićević kaže da je napade prijavio policiji, da je pozvao MUP da zaštiti novinare i urednike Informera, kao i da će podnijeti prijave protiv napadača.

(Agencije)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.