Obustavljena istraga protiv policajaca, nije počinjeno krivično djelo

Obustavljena istraga protiv policajaca, nije počinjeno krivično djelo

 Pripadnici Policijske uprave Banjaluka nisu zloupotrijebili službeni položaj i ovlašćenja niti su protivpravno uhapsili osam pripadnika grupe „Pravda za Davida“ u Banjaluci 30. decembra 2018. godine, potvrdilo je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka naredbom o obustavljanju istrage protiv banjalučkih policajaca jer nije počinjeno krivično djelo.

Ovo tužilaštvo je 11. marta ove godine donijelo naredbu o obustavi istrage protiv policijskih službenika Policijske uprave Banjaluka protiv kojih su članovi grupe „Pravda za Davida“ podnijeli prijavu tvrdeći da su nezakonito uhapšeni i da policijski službenici prekoračili svoja ovlaštenja.

Banjalučko Okružno javno tužilaštvo je naredbom potvrdilo da policijski službenici Policijske uprave Banjaluka nisu počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja i protivpravno lišenje slobode kada su u noći 30. decembra 2018. godine nakon narušavanja javnog reda i mira u centru Banjaluke od strane grupe Pravda za Davida lišili slobode osam njenih pripadnika.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.