Otac živ gorio pa skočio s terase: Detalji tragedije u kojoj je stradalo četvoro djece

Otac živ gorio pa skočio s terase: Detalji tragedije u kojoj je stradalo četvoro djece

Šestomjesečna beba, blizanci stari tri godine i petogodišnji dječak, nastradali su juče u požaru u svom porodičnom stanu u Novom Pazaru, dok se ljekari bore za život njihovog oca, porijeklom iz Egipta, koji je živ gorio pokušavajući da spase svoje četvoro djece iz plamena! Povrede je zadobila i majka mališana, ali ona nije životno ugrožena.

Vatra je buknula oko sedam sati ujutru u stanu šestočlane porodice na prvom spratu zgrade u naselju Jalija, a sumnja se da ga je najvjerovatnije izazavala grijalica.

Razbuktala faza

“Sumnja se da je do požara došlo jer se veš navodno sušio na grijalici koji je bila u blizini djece.

Detaljna istraga će utvrditi uzrok požara, a sumnja se da su se djeca ugušila dimom, jer su u trenutku izbijanja požara spavala, poslije čega je njihova tijela zahvatio i plamen”, kaže izvor iz istrage i dodaje:

“Požar se brzo rasplamsao, a grijno tijelo se potpuno istopilo od vrućine. Kad su roditelji osjetili dim i vidjeli veliki plamen u sobi u kojoj im spavaju djeca, pokušali su da ih spasu”.

Kako navodi izvor Kurira, požar se dogodio u sekundi i nažalost roditelji nisu uspjeli da pomognu mališanima.

“Otac je pokušavao da prvo iz unutrašnjosti stana uđe u dječiju sobu, ali je vatra bila velika, pa je potom pokušao da preko trase otvori vrata od dječije sobe, ali su se vrata zaglavila. Dok je pokušavao da dođe do svoje četvoro male djece, plamen ga je zahvatio i on je počeo živ da gori”, kaže izvor i dodaje da su očevici ispričali da su vidjeli na terasi čovjeka u plamenu kako jauče od bolova.

“Na kraju, on je skočio sa terase. Utom su prolaznici vidjeli da iz stana kulja crni dim i odmah su pokušali da gase požar, a pozvali su i vatrogasce”, navodi izvor.

Kako se navodi u saopštenju MUP, vatrogasci su zatekli požar u razbuktaloj fazi, a prilikom ulaska u prostorije koje su bile zahvaćene požarom zatečena su četiri maloljetna lica koja su najvjerovatnije stradala od gušenja ugljen-monoksidom, dok su otac i majka povrijeđeni u susjednoj prostoriji.

Pokušana reanimacija

Dr Šefćet Hajrović iz Opšte bolnice u Novom Pazaru rekao je za Kurir da su djeca dovezena kolima Hitne pomoći.

“Troje djece došlo je u ugljenisanom stanju, dok je četvrto dijete dovezeno sa opekotinama lica i šaka, ali bez svijesti. Pokušana je reanimacija, ali nažalost, nije moglo ništa da se uradi”, rekao je dr Hajrović i dodao da su tijela djece potom prevezana na obdukciju.

“Nekoliko minuta nakon što je Hitna dovezla djecu, dolaze i njihovi roditelji. Otac ima preko 50 odsto opekotina na tijelu, a imao je i problema sa disajnim putevima. Intubiran je i poslije stabilizacije hitno je transportovan za Beograd. Majka djece imala je lakše opekotine na čelu i rukama, i ona je ostala na posmatranju na Odjeljenju hirurgije u novopazarskoj bolnici”, dodao je dr Hajrović.

Rođaci povrijeđene majke, koja je u požaru ostala bez svoje četvoro djece, kažu da je ovo nezapamćena tragedija za njihovu porodicu.

UŽAS U NOVOM PAZARU: Četvoro djece se ugušilo u požaru

Grijali se na struju

“Četvoro male djece je živjelo tu, znate i sami kako to ide, stvari se ostavljaju da se suše i vjerovatno se neka stvar zapalila i tako je došlo do požara”, kaže rođak povrijeđene žene, inače, vlasnik stana, koji dodaje da se porodica grijala na termo-peć i grijalicu.

“Sestra mi je udata za Egipćanina, ona je domaćica i brinula je o dječici, dok je zet radio. Sudbina je izgleda htjela da im odnese živote njihove djece, a i njihovi životi su dovedeni u pitanje”, rekao je rođak.

 

Očevici opisali jezu

Očevidac koji se juče zatekao na mjestu požara rekao je da su scene bile jezive.

“Vidio sam dim, ali i dva momka koja trče ka zgradi. Ušli su, razbili staklo gdje se nalazi protiv-požarni aparat i počeli da gase. Pridužio sam im se, a vatrogasci-spasioci, Hitna pomoć i policija su ubrzo došla, ali već je bilo kasno”, rekao je očevidac za A1 TV.

Očevici su ispričali i da je jedan mladi vatrogasac sjekirom razbio prozor kako bi ušao u dječiju sobu.

“Kad je razbio prozor, crn dim je pokuljao, ali je on ne oklijevajući ušao. Čak se i neka eksplozija začula, da smo se svi zabrinuli da li je uopšte ostao živ. On je onda počeo da iznosi jedno po jedno dijete kroz prozor i da ih predaje svom kolegi koji je čekao napolju. Hitna pomoć ih je odmah odvezla. Oni su se potom vratili po roditelje”, pričaju očevici i dodaju da oni u tim prvim momentima nisu znali da su djeca mrtva.

“Željeli smo da vjerujemo da će uspjeti da prežive, ali smo poslije čuli da nisu uspjeli i skroz smo se slomili”, dodao je očevidac.

Komšinica: Vidjela sam ih prije dva dana, mahali mi

Stanari zgrade u kojoj je buknuo požar za Kurir kažu da se porodica tu doselila prije godinu dana.

“Čuli smo da je stan kupio ujak povrijeđene žene. Ona je iz Novog Pazara, muž joj je Egipćanin, uglavnom su komunicirali na engleskom jeziku. Ona je bila najbolji student na medicini u svojoj klasi, ali nije još uvijek završila za doktora, mislim da je to ostavila po strani zbog djece. Ova tragedija je zaista nezapamćena i molimo se da oni prežive, a kako će da žive s tim da su izgubili djecu, zaista ne znam”, kaže komšinica:

“Poslednji put dječicu sam vidjela prije dva dana kada su mi mahali, a njihova majka mi se tada ljubazno javila i pitala kako sam. Udijelila mi je tada i kompliment kako sam se lijepo sredila”, kaže ona.

Prokleta sudbina – Planirali preseljenje

Sagovornici kažu i da je porodica planirala da proda taj stan i odseli se.

“Povrijeđena je jednom prilikom komšiji rekla da bi željela da proda stan, a on joj je rekao kada to bude željela da učini, da mu se obrati jer bi ga on kupio. Eto, možda je sudbina tako htjela, da su se možda preselili, djeca bi možda bila živa. Prokleta sudbina”, kaže komšinica, dok druga dodaje:

“Ne znam čime su se bavili, ali znam da su po cijeli dan bili u kući, a nastardala djeca nisu išla u vrtić, nego su ih roditelji čuvali. Dvoje djece su blizanci, jedno je beba, a najstarije ima pet godina”.

autor: agencije, foto: kurir.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.