OTVARANJE NAUČNO-STRUČNOG SKUPA „STUDENTI U SUSRET NAUCI“

OTVARANJE NAUČNO-STRUČNOG SKUPA „STUDENTI U SUSRET NAUCI“

U Banjaluci će danas biti otvoren multidisciplinarni naučno-stručni skup „Studenti u susret nauci“ /StES/ sa međunarodnim učešćem čiji je cilj prikazati naučna i stručna dostignuća studenata i mogućnost njihove primjene u praksi, te odrediti pravac daljeg istraživanja.

 

Na svečanosti povodom otvaranja skupa obratiće se ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević.

Ovaj skup je prilika da bude unaprijeđen naučnoistraživački rad studenata u zemlji i regionu, promovisan naučni duh akademske zajednice, razmijenjena mišljenja, te uspostavljeni novi kontakti, saopšteno je iz Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci koji 14. put organizuje ovaj vodeći naučno-stručni skup studenata.

Rad je podijeljen u šest kategorija i to prirodne nauke, društvene nauke, humanističke nauke, inženjerstvo i tehnologija, biotehničke-poljoprivredne nauke i zdravstvene nauke.

Suorganizator je Univerzitet u Banjaluci, a pokrovitelj Ministarstvo za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, navodi se u saopštenju.

Otvaranje skupa u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci najavljeno je za 12.30 časova, a izjave za medije planirane su u 12.20 časova.

 

Izvor: SRNA

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.