Pandemija nije zaustavila investicije

Pandemija nije zaustavila investicije

Pandemija koronavirusa preusmjerila je ogroman novac u zdravstveni sektor, ali je Republika Srpska stabilna finansijski i politički, ocijenio je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

„Dolazimo u poziciju da manje investiramo, ali svakako da su te investicije vidljive”, naglasio je Dodik.

Tokom posjete Gradišci, gdje je razgovarao sa rukovodstvom te lokalne zajednice, Dodik je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je mnogo urađeno i da su to ljudi primjetili i rekli na izborima.

„Izbori su omogućili potpunu stabilnost grada, što je preduslov za velike investicije kojim mi želimo da se bavimo“, naglasio je Dodik.

Ocijenio je da Gradiška ima svoju razvojnu šansu što treba da bude podstaknuto sa viših nivoa vlasti.

Najavio je rekonstrukciju magistralnih puteva Klašnice-Gradiška i Vrbaška-Kozarska Dubica.

U prethodnom periodu ta lokalna zajednica je povezana auto-putem sa Banjalukom i Dobojem, a Dodik navodi da će izgradnjom novog mosta na Savi i povezivanjem sa auto-putem Beograd-Zagreb biti otvorene nove razvojne mogućnosti.

„Mi moramo da iskoristimo tu priliku i to već ozbiljno koriste gradinačelnik Zoran Adžić i njegovi saradnici. Izgrađeno je mnogo i o tome moramo da govorimo, ali i da gledamo unaprijed“, rekao je Dodik.

Kao veoma važno za bezbjednost stanovništva i materijalnih dobara, Dodik je istakao rekonstrukciju Savskog nasipa u dužini od 56 kilometara, sa pripadajućim pumpnim stanicama.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić kaže da je u prethodne četiri godine, zahvaljujući podršci republičkih institucija, dosta urađeno u oblastima infrastukture i privrednog razvoja, a to dokazuje i činjenica da je od 2016. do kraja 2019. godine broj radnika u toj lokalnoj zajednici povećan za 2.500.

„Završena je sportska dvorana i infrastrukturno opremljena industrijska zona u Novoj Topoili, gdje je otvoreno 12 kompanija i 1.000 novih mjesta. Završavamo obilaznicu, dječiji vrtić i rekonstrukciju pravoslavnog hrama na ulazu u Republiku Srpsku“, rekao je Adžić novinarima.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.