Podrška budžetu samo uz pomoć za medicinare i porodilje

Podrška budžetu samo uz pomoć za medicinare i porodilje

Skupštinska većina u Banjaluci će uz dva amandmana podržati budžet grada na vanrednoj sjednici koja će biti održana u srijedu. Amandmani se odnose na po 500 KM jednokratne pomoći za sve zdravstvene radnike i porodilje na području te lokalne zajednice.

Da će svi zdravstveni radnici i porodilje dobiti po 500 KM od Grada Banjaluka, potvrdio je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić.

Kaže da niko ne može zaustaviti život u Banjaluci, pa ni gradonačelnik Draško Stanivuković.

Đajić je rekao da će uložiti dva amandmana na Prijedlog novog budžeta, što iznosi ispod tri odsto ukupnog gradskog budžeta, ističući da po svjetskim standardima to nema gotovo nikakvog uticaja na budžet grada.

Ovim pokazujemo da smo za saradnju i dajemo mogućnost gradonačelniku da napravi od Banjaluke moderan, savremen i evropski grad, da nema nikakvih opstrukcija od koalicije koja čini većinu u Skupštini grada i da on ima ‘odriješene ruke’ da grad funkcioniše – rekao je Đajić.

Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada, rekao je da ukoliko ti amandmani ne budu prihvaćeni kao dio prijedloga budžeta, da će tražiti da se odbornici na zasjedanju izjasne o njima.

„Podržaćemo budžet, ali uz naše amandmane“, poručio je Topić.

Šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Banjaluka Neven Stanić rekao je da podržava usvajanje kvalitetnog gradskog budžeta.

Samo zajedničkim politikama, a ne zasebnim interesima, možemo kreirati budžet Banjaluke”, ističe Stanić.

Dodaje da žele da se usvoji budžet, ali na način da se kreirau zajedno politike za grad Banjaluku i da u njega uključe sve one kvalitetne stvari koje su značajne za grad.

Stanić kaže da je neprihvatljiv budžet kakav je bio u prijedlogu gradonačelnika u kojem nema nastavka projekata koji su započeti u prethodnoj administraciji, od puteva, nekih infrastrukturnih projekata i u kojem su smanjena sredstva za boračke organizacije.

Novi Prijedlog budžeta grada Banjaluka za ovu godinu, biće razmatran na vandrednoj sjednici Skupštine, u srijedu, 14. aprila.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.