Pogledajte ova lica: Ovo su serijski silovatelji koji uskoro izlaze iz zatvora

Pogledajte ova lica: Ovo su serijski silovatelji koji uskoro izlaze iz zatvora

Vijest da je Igor M. (44), serijski silovatelj i pljačkaš iz Beograda, poslije 15 godina izašao iz zatvora „Nova skela“ na slobodu otvorila je zastrašujuću temu o silovateljima, a tim povodom Telegraf.rs je napravio spisak onih koji bi uskoro trebalo da se nađu na slobodi, a koji su počinili isto djelo kao on.

 

Prvo podsjetimo ukratko, Igor M. (44) u medijima je 2007. godine opisan je kao muškarac visok 175 centimetara, tamnoput.

Prvi put je napao 1992. godine, kada je imao samo 14 godina. Tada je za samo tri dana napao 9 žena, od kojih je 4 silovao. Na slobodu je izašao 2001. godine.

Nije prošlo ni mjesec dana nakon što je iz zatvora, napao je ponovo. Silovao je još jednu ženu i počinio 8 razbojništava. Naime, u jednom kozmetičkom salonu silovao je M. A. i opljačkao. Ušao je u radnju i tražio kremu, potom je vidio da se ključ od salona nalazi u bravi, iskoristio je to, zaključao salon i odvukao djevojku u solarijum gdje ju je silovao.

Dejan Gojković

Dejan Gojković (42) je bivši vojni policajac iz Bele Crkve. Iz zatvora bi trebalo da izađe 2027. godine.

Prvo je osuđen na 18 godina, ali mu je kazna potom smanjena na 12.

Osuđen je zbog tri silovanja i pet pokušaja na Mostarskoj petlji u Beogradu. Žene je vrebao na autobuskoj stanici kod Mostara, a onda ih je pratio. Ako bi išle ga Gazeli, on ih je hvatao na stepeništu, obarao na zemlju i silovao.

Nije priznao djela, ali je DNK na jednoj od žrtava definitivno potvrdio sumnje.

U periodu kada je silovao bio je oženjen, otac dvoje djece.

Radonja Ćirković (59)

Radonja Ćirković (59) je iz Novog Pazara i na slobodu bi trebalo da izađe 2024. godine.

Osuđen je 2012, godine zbog dva djela nedozvoljene polne radnje i jedan pokušaj silovanja. Inače, prvi put je osuđen 1985. godine na 13 godina, potom 1997. godine na 14 godina i to sve zbog silovanja. Ponovo je uhvaćen 2012.

Nikola Kostić

Kostić (43) je iz Beograda i iz zatvora izlazi 2028. godine.

Osuđen je 2013. godine zbog dva silovanja i pet razbojništava. Policiji je poznat od 2009. godine po mnogim krivičnim djelima među kojima su razbojništva, pljačke, tuče.

Djevojke je napadao između 3 i 5 časova ujutru, u periodu kada bi se vraćale iz noćnog provoda. Uz prijetnju nožem im je otimao novac, silovao u ulazu ili kod kontejnera.

Saša Mega

Saša Mega (41) je iz Pančeva i na slobodi bi trebalo da se nađe 2030.

Mega je dobio 20 godina zatvora zbog silovanja 4 žene 2009. godine u Beogradu.

Napadao ih je nožem i otimao im po par stotina dinara.

I ranije je bio osuđivan dva puta za ista djela i to na pet godina, pa na pet i po zatvora.

Bojan Zarubica

Bojan Zarubica (34) iz Beograda iz zatvora bi trebalo da izađe 2034. godine.

Osuđen je zbog tri silovanja, preko 10 razbojništava i nedozvoljeno nošenmje oružja.

On je 2008. silovao B. B. koja je tada imala 50 godina u žbunju kod Hipodroma, Sledeće godine je ponovio djelo na istom mjestu i tada je silovao J. M. koja je imala 29 godina. Djelo je ponovo 2010. u Resniku kada je napao M. K. (24).

Inače, njegov otac je Milivoje Zarubica (52) koji je poznat kao trgovac belim robljem, a osuđen je zbog nelegalnog iskopavanja antičkog novca.

(Izvor: Telegraf.rs, Foto: MUP Srbije)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.