Policija ubila tinejdžera Afroamerikanca u Sent Luisu

Policija ubila tinejdžera Afroamerikanca u Sent Luisu

Policajci Sent Luisa ubili su 16-godišnjaka Derila Rosa, koji je navodno posegao za pištoljem, saopštila je danas policija.

 

Ros, koji je Afroamerikanac, ubijen je sinoć nešto poslije 23:30 časova na benzinskoj pumpi u sjevernom dijelu grada, prenio je AP.

U policijskom izvještaju o incidentu navodi se da je jedan od policajaca koji je učestvovao u pucnjavi bio Afroamerikanac, a jedan bijelac.

Nova gradska Jedinica za istragu, osnovana prošlog mjeseca, vodi istragu.

Policija je saopštila da su dva detektiva za kontrolu narkotika uočila nekoliko ljudi sa oružjem na benzinskoj stanici i odvezla se do parkinga.

Njihov automobil nije bio obilježen i bili su u civilu, ali su nosili crne pancire sa natpisom „Policija“ na prednjoj i zadnjoj strani.

Ros, koji je imao pištolj, prema policijskom izvještaju, brzo je otišao u obližnju uličicu. Detektivi su ga pratili i rekli da su policajci.

Ros je navodno potrčao, a zatim se spotakao i pao, ispustivši pištolj. Kako su se detektivi približavali, Ros je posegao za pištoljem, navodi se u izvještaju, što je navelo oba policajca da pucaju u njega. Ros je odveden u bolnicu gdje je proglašen mrtvim.

Policajci su nepovrijeđeni.

(Agencije, Foto: 123rf)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.