Povećan broj migranata u Gradišci, 344 za tri mjeseca

Povećan broj migranata u Gradišci, 344 za tri mjeseca

Na području Policijske uprave Gradiška u prva tri mjeseca ove godine evidentirana su 344 migranta, što je za 144 odsto više nego u istom periodu lani, kada ih je bilo 141.

Prema riječima načelnika Uprave Bojana Škorića, 160 migranata evidentirano je u Gradišci, 136 Srpcu i 48 u Novoj Topoli.

Kaže da nije bilo evidentiranih krivičnih djela, ni prekršaja koji su počinile ove osobe.

Istakao je da se stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Gradiška može ocijeniti zadovoljavajućim.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u prva tri mjeseca 2021. godine evidentirano 87 krivičnih djela, što je za 3,6 odsto, ili tri djela više nego u istom periodu lani.

Škorić je precizirao da je ukupno rasvijetljeno 81 krivično djelo ili 93,1 odsto, te da je od evidentiranog 31 krivičnog djela po nepoznatom počiniocu rasvijetljeno 25 ili 80,6 odsto.

Govoreći o stanju u oblasti javnog reda i mira, Škorić je istakao da su u posmatranom periodu evidentirana 34 narušavanja javnog reda i mira, što je za 73,8 odsto manje u odnosu na isti period prethodne godine, kada je bilo 130 narušavanja javnog reda i mira.

Za 71,4 odsto smanjen i broj prekršaja sa elementima nasilja, kao što su tuča i fizički napad, kojih je u prva tri mjeseca ove godine bilo šest, a u istom periodu prošle godine 21.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.