Poznato u kakvom je stanju Srpkinja koja je ranjena u terorističkom napadu u Istanbulu!

Poznato u kakvom je stanju Srpkinja koja je ranjena u terorističkom napadu u Istanbulu!

Državljanki Srbije, koja je ranjena u eksploziji u Istanbulu, u bolnici je urađena je hirurška intervencija i ona je u stabilnom stanju, rekla je konzul Srbije Istanbulu Ivana Pejović.

 

Pejovićeva je objasnila da je povrijeđena Srpkinja iz Niša imala strano tijelo u ramenu, da je intervencija protekla uspješno, ali da će ostati u bolnici.

Pejovićeva je dodala da će otići do bolnice da se uvjeri da je povrijeđena državljanka Srbije dobro i da vidi šta još konzulat može da uradi.

Iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije sinoć je saopšteno da je u smrtonosnoj eksploziji u Istanbulu ranjena srpska turistkinja Dragana Ristić iz Niša.

Pejovićeva je navela da je jutros pozvao ministar spoljnih poslova Ivica Dačić da bi se raspitao o zdravstvenom stanju povrijeđene državljanke Srbije.

Najmanje šest ljudi juče je poginulo, a 81 je povrijeđeno u eksploziji u centru Istanbula.

Eksplozija se dogodila u 16.20 časova po lokalnom vremenu u ulici Istiklal, koja je šetačka zona sa mnoštvom restorana, kafića, prodavnica, hotela i nekoliko muzeja i veoma je popularna kako među mještanima, tako i među turistima.

Ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu rekao je da je turska policija privela muškarca za kojeg se smatra da je postavio bombu koja je eksplodirala u ulici Istiklal u kvartu Bejoglu.

(Agencije, foto: Profimedia)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.