Preminula porodilja zaražena koronom

Preminula porodilja zaražena koronom

Dvadesetdevetogodišnja porodilja, koja je bila zaražena virusom korona, preminula je u Kliničko-bolničkom centru „Dragiša Mišović“ u Beogradu, potvrdila je načelnik Dječijeg odjeljenja Olivera Ostojić.

Ona je jedna od dvije trudnice koje su, krajem prošle nedjelje, hitno morale da se porode carskim rezom zbog teškog stanja usljed infekcije virusom koroma. Na svijet su došli djevojčica i dječak koji su odmah testirani na kovid, a oba testa su bila negativna. Bebe su u dobrom stanju.

Beogradski mediji prenose da je trudnica zbog teškog stanja bila priključena na respirator i hitno porođena carskim rezom u devetom mjesecu trudnoće, a preminula je u nedjelju uveče.

Pet dana nakon porođaja došlo je do teških komplikacija u radu pluća i srca. Ona je prije zaraze virusom korona bila potpuno zdrava.

„Večernje novosti“ pišu i da se za život u ovoj zdravstvenoj ustanovi bori i tridesetrogodišnja porodilja čiji su inicijali J.A, koja je priključena na respirator, a porođena je carskim rezom u osmom mjesecu trudnoće.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.