PSOVKE U SUDNICI Na pripremnom ročištu Velji Nevolji burno, vrijeđali svjedoka-saradnika

PSOVKE U SUDNICI Na pripremnom ročištu Velji Nevolji burno, vrijeđali svjedoka-saradnika

Tokom tri dana suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu tužilaštvo i odbrana završili su predlaganje dokaza na prvu optužnicu, a obilježile su ga šokantne izjave okrivljenih, uvrede svjedoka-saradnika, kao i aplauz Belivuku u boksu za optužene.

Suđenje Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću i ostalim optuženima za sedam ubistava, silovanje, držanje oružja i trgovinu drogom juče je završeno izlaganjem zamjenika tužioca za organizovani kriminal, koji je osporio zahtjev odbrane da se Skaj komunikacija pribavljena iz inostranstva ne koristi kao dokaz pred sudom.

Izlaganje tužioca dovelo je, kako nezvanično saznajemo, do burne reakcije Miljkovićevog branioca, advokata Vladimira Petrovića, ali i samog Miljkovića, koji se javio za riječ.

Miljković tražio objašnjenja

„Miljković je tražio da mu tužilac objasni ko je izvjesni svjedok kog je pomenuo i zatražio njegovo saslušanje, a koji se do sada nije pojavljivao u predmetu, navodeći da nije neki “novi Hrvatin”, aludirajući na prvog svjedoka-saradnika Bojana Hrvatina“, otkriva izvor.

Prema njegovim riječima, Hrvatinu se na prethodnom suđenju obratio i jedan od braće Budimir.

„Pi*ko ćorava, šta me gledaš?!“, navodno je jedan od braće dobacio Bojanu Hrvatinu sa optuženičke klupe.

Inače, trojica svjedoka-saradnika – Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić – tokom tri dana suđenja sjedili su u sudnici odvojeni od ostalih optuženih neprobojnim staklom, u dijelu u kom sjede porodice i advokati ubijenih. Hrvatin, koji je prvi sklopio sporazum sa tužilaštvom i postao svjedok-okrivljeni u zamjenu za kaznu od 14 godina zatvora, kako je ranije pisano, navodno je upravo preko braće Marka i Miloša Budimira upoznao Belivuka i Miljkovića i postao član kriminalne grupe.

Psovke u sudnici

Na psovke koje su mu upućene sa optuženičke klupe Hrvatin uopšte nije reagovao, niti je pogledao u pravcu boksa za optužene. Kako je ranije pisano, optuženi su se u srijedu i sami izjasnili o dokazima koji bi trebalo da budu izvođeni tokom suđenja. Veljko Belivuk navodno je osporio fotografije iz kuće strave u Ritopeku, navodeći da su one sačinjene u fotošopu. On je, navodno, izjavio i da su im oružje i industrijska mašina za mljevenje mesa, koji su takođe pronađeni u Ritopeku, naknadno podmetnuti.

„Kada je završio sa izlaganjem za sudskom govornicom i vratio se u boks u kom sjede optuženi, većina njih ga je pozdravila aplauzom, ali spuštenih ruku ispred sebe, da se ne vidi ko aplaudira“,dodaje izvor Kurira.

(Kurir)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.