Radnici AKVANE očajni: 80 dana BEZ PLATE – Šta čeka Stanivuković?

Radnici AKVANE očajni: 80 dana BEZ PLATE – Šta čeka Stanivuković?

Srdačno se zahvaljujemo svima od osnivanja firme do danas, koji su doprinijeli da ovo preduzeće, radnici i sportisti dođu u ovu situaciju u kojoj se trenutno nalazimo, napisali su sarkastično u saopštenju za medije predstavnici Sindikalne organizacije javnog preduzeća “Aquana”.

Sindikalci su u saopštenju ukazali na trenutnu situaciju u preduzeću i istakli da 54 zaposlena radnika već 80 dana nisu primila platu, čime je njihova egzistencija i egzistencija njihovih porodica dovedena u pitanje.

Takođe, dodali su da im doprinosi za zdravstveno i penziono osiguranje nisu uplaćivani redovno proteklih deset godina. Ukazali su i da je blokada računa prešla zakonski rok čime su se stekli uslovi da firma od danas može da stupi u stečaj.

Posebno su podvukli da Gradski olimpijski bazen nema potrebna sredstva za funkcionisanje te će biti primoran da se zatvori za sve klubove i korisnike.

“Apelujemo na sve institucije da pod HITNO preduzmu adekvatne mjere za sistemsko riješavanje nagomilanih dugogodišnjih problema preduzeća kao i zaposlenih radnika”, ističe se u saopštenju koje je stiglo na adresu BL portala.

Naveli su činjenicu da otvoreni bazen Aquana godišnje posjeti u prosjeku 70.000 posjetilaca (hiljade porodica, predškolskih ustanova, humanitarnih organizacija i turista) i zamolili sve institucije da imaju sluha te da pomognu u opstanku otvorenog bazena Aquana i Gradskog olimpijskog bazena.

“Takođe molimo da se obezbjede uslovi za održavanje treninga na Gradskom olimpijskom bazenu gdje svakodnevno trenira preko hiljadu djece, vrhunskih plivača, vaterpolista i drugih korisnika. Gradski olimpijski bazen je sportsko – rekreativna ustanova bez koje plivački, vaterpolo klubovi i građanstvo ne može da funkcioniše”, navodi se na kraju pisanog obraćanja Sindikalne organizacije javnog preduzeća “Aquana”.

LAKI JE MALO NERVOZAN – Pitanja u vezi Akvane ne prijaju Stanivukoviću: Saznajemo da je DIREKTORA poslao KUĆI?!

autor:bl portal/faktormagzin, foto: bl portal

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.