„AJDE ZA NAMA“ Filmska scena ispred porodilišta, policija pod rotacijom blokirala ulicu, mala Sofija nije htela da čeka

„AJDE ZA NAMA“ Filmska scena ispred porodilišta, policija pod rotacijom blokirala ulicu, mala Sofija nije htela da čeka

Bilo je dinamično. Svaki sekund je bio važan i dragocijen. Veliko hvala policajcima koji su pod rotacijama sproveli mene i ženu do porodilišta. Čak su je i uveli. Svaki detalj koji su učinili i uradili za nas bio je kao kuća.

Ovako priča Aleksandar Topalović, otac devojčice koja je rođena danas u GAK „Narodnom frontu“.

U Beogradu se jutros oko pola 11 sati dogodila prava filmska akcija policije kada je porodilja pod rotacijama i između automobila bez zaustavljanja ekspresno stigla u porodilište uz pomoć dva plemenita policajca Interventne patrole Voždovac Stefana Rilaka i Aleksandra Buturovića.

– Krenuo je porođaj i mi smo iz stana momentalno izašli i krenuli ka GAK „Narodnom frontu“. Bila je užasna gužva, mnogo semofora, a našoj devojčici se žurilo. Svaki sekund nam je bio bitan. Stigli smo do Mostara gde je bila velika kolona. Vozila su nepomično stajala. Ispred nas bila je policija. Izašao sam iz kola i pitao ih da li mogu da nam pomognu samo da prođemo tu kolonu. Rekao sam da se žena porađa i da moramo što pre da stignemo do porodilišta – priča otac tek rođene devojčice.

Kako kaže, policajci su se samo pogledali i rekli „ajde za nama!“

– Upalili su rotacije i krenuli smo odmah iza njih. Brzinom svetlosti stigli smo do porodilišta bez ijednog zaustavljanja – dodaje presrećan otac.

Ističe i da scenu koju je doživeo ispred porodilišta nikada neće zaboraviti.

– Stefan i Aleksandar su ispred porodilišta blokirali ulicu i izašli iz kola po Anu. Ja sam ostao ispred da pomerim kola. Njih dvojica su je izneli iz automobila i uneli u porodilište. Verujem da zbog toga što su je uveli nije čekala ni sekund. Znate, ipak je to drugačije kada vas neko uvede u uniformi. Moju ženu sam video u kolicima kada su je vodili u salu. Vrlo brzo je na svet stigla Sofija. Policajci su mi ostavili kontakt kako bi im javili da je sve u redu. Međutim naišli su još jednom i tada sam im i rekao da sam dobio ćerkicu – kaže ushićen otac.

Aleksandar je do neba zahvalan Stefanu i Aleksandru

– Divni momci. Toliko su učinili za nas. Svaki sekund nam je bio važan, nemam reči kojima mogu da im se zahvalim, zaista lep gest. Ona se porodila odmah kada je ušla u porodilište, a da nije bilo njih možda bi i dalje bili u koloni – kaže Aleksandar.

(Kurir.rs/Blic)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.