Glasali Milatović, Đukanović i Mandić

Glasali Milatović, Đukanović i Mandić

U Crnoj Gori se održavaju predsjednički izbori na kojima građani biraju novog predsjednika između sedam kandidata.

Kandidat za predsjednika Crne Gore Jakov Milatović glasao je danas na biračkom mjestu u Univerzitetskom centru u Podgorici, javio je novinar ATV sa mjesta događaja.

Kandidat za predsjednika, jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić glasao je na biračkom mjestu u Osnovnoj školi „Branko Božović“ u Podgorici. On je  rekao da je danas pred ovom državom novo poglavlje i u njoj će biti ravnopravni svi građani.

Aktuelni predsjednik države, predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i kandidat te partije na izborima Milo Đukanović glasao je u Osnovnoj školi „Savo Pejanović“ u Podgorici.

Na izbore je izašao i kandidat Demokrata za predsjednika Aleksa Bečić. On je reako da očekuje da će ostvariti najbolji rezultat ikad na nacionalnom nivou i da će ući u drugi krug predsjedničkih izbora.

Do 12 sati u Crnoj Gori glasalo je 29 odsto birača, odnosno, oko 157.000 upisanih, saopšteno je iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT).

Kandidati za predsjednika su Milo Đukanović ispred Demokratske partije socijalista, Andrija Mandić iz Demokratskog fronta, Demokrata Aleksa Bečić, Goran Danilović, kandidat Ujedinjene Crne Gore. Kandidati za predsjednika države su i jedan od lidera Pokreta Evropa sad Jakov Milatović, poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković i inFluenser Jovan Radulović.

Glasačko pravo na izborima ima 542.154 građana. Najviše birača je u Podgorici – 143.608, a najmanje u Šavniku – 1.777.

Autor:ATV
Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.